ακτινογραφια θωρακος | τι ειναι τα ακροαστικα στα παιδια | πανγρεατιτιδα | λιπωμα στο στομαχι

Ύπνος


Vata

Τα αέρινα άτομα έχουν μία νοητική και σωματική υπερένταση η οποία τα εμποδίζει να κοιμηθούν εύκολα. Μπορεί να νιώθουν κουρασμένα από τις δραστηριότητες της ημέρας, αλλά όταν ξαπλώσουν, το σώμα τους είναι ανήσυχο, στριφογυρίζουν, αλλάζουν θέση στα πόδια τους. Το μυαλό τους επίσης σκέπτεται συνέχεια, αναπολούν την ημέρα που μόλις τελείωσε, προγραμματίζουν τί θα κάνουν την επομένη, θυμούνται την εκδρομή που είχαν παέι πρίν από είκοσι χρόνια, κλπ.

Όταν τελικά κοιμηθούν, έχουν ελαφρύ ύπνο, ξυπνούν εύκολα από θορύβους, από έντονα όνειρα, για τουαλέττα, ή και χωρίς λόγο και συνήθως αργούν να ξανακοιμηθούν. Το πρωΐ συχνά ξυπνούν με κούραση, δεν έχουν φρεσκαριστεί από τον ύπνο τους.

Τα άτομα που υπνοβατούν ή μιλούν στον ύπνο τους, ή σφίγγουν και τρίζουν τα δόντια τους, είναι συνήθως αέρινης ιδιοσυγκρασίας.

Ονειρεύονται πολύ αλλά ξεχνούν εύκολα τα όνειρά τους διότι η δραστηριότητα του νού, η οποία δεν σταματάει ούτε στη διάρκεια του ύπνου, είναι επιφανειακή και πολύ ταραγμένη. Το πρωΐ που θα ξυπνήσουν, θα θυμούνται ότι είχαν πολλά όνειρα, δεν θα θυμούνται όμως τί ακριβώς ονειρεύτηκαν. Εάν θυμηθούν, θα περιγράψουν έντονα, βίαια όνειρα με πολλή κίνηση. Συχνά θα δούν τον εαυτό τους να πετάει.

Pitta

Τα πύρινα άτομα κοιμούνται σχετικά εύκολα, ελαφρά και το πρωΐ που ξυπνούν έχουν ξεκουραστεί αρκετά. Μπορούν να αρκεστούν σε λίγο ύπνο για αρκετές ημέρες χωρίς να νιώσουν κουρασμένα. Εάν ξυπνήσουν στη διάρκεια της νύχτας, ξανακοιμούνται εύκολα.

Συνήθως θυμούνται τα όνειρά τους, τα οποία μπορούν να περιγράψουν με μεγάλη λεπτομέρεια. Τα όνειρά τους είναι έντονα, έγχρωμα, με πολλή δράση και συνήθως περιλαμβάνουν σκηνές με πολλή ζέστη, φώς, κλπ.

Πολύ συχνά τα πύρινα άτομα ξέρουν ότι ονειρεύονται και κατά κάποιο τρόπο ελέγχουν την εξέλιξη του ονείρου, αντί να αφήνονται να τους παρασύρει η δράση και το σενάριο του ονείρου.

Kapha

Τα υδάτινα άτομα έχουν μιά γενική υπνηλία και αυτό τα βοηθά να κοιμηθούν αμέσως μόλις ξαπλώσουν και να κοιμηθούν βαριά και χωρίς διακοπές μέχρι το πρωΐ. Είναι τα άτομα που δεν θα ξυπνήσουν ακόμη και εαν "κτυπούν κανόνια" δίπλα τους. Το πρωΐ απολαμβάνουν να μείνουν στο κρεββάτι και να "χουζουρεύουν".

Τα όνειρά τους είναι ήρεμα, ήσυχα, χωρίς έντονη δράση και περιπέτεια. Τα διαπνέει μία τρυφερότητα και συνήθως είναι ρομαντικά. Το πρωΐ τα θυμούνται και τα αναπολούν στη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.