αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ | αφροδοσιακα νοσηματα

7 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Διατηρείστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου, κατά προτίμηση το ίδιο κάθε ημέρα.

Ένα μεγάλο πσοστό των ενηλίκων αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της ημέρας, να αισθάνεται κούραση ή υπνηλία. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, είναι πιθανό η ποιότητα του ύπνου σας να αυξηθεί αισθητά και καταστάσεις όπως για παράδειγμα οι αϋπνίες να πάψουν να σας απασχολούν.

  1. Διατηρείστε λοιπόν ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου, κατά προτίμηση το ίδιο κάθε ημέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνήστε περίπου την ίδια ώρα καθημερινά. Αυτό το πρόγραμμα βοηθά να συντονίσετε το εσωτερικό σας ‘ρολόι’ προκειμένου να επιτύχετε έναν 7ωρο ή 8ωρο ύπνο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον ενήλικα.
  2. Kάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν πάτε για ύπνο.
  3. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε πριν πέσετε στο κρεβάτι. Διαβάστε ένα ευχάριστο και ‘ελαφρύ’ βιβλίο ή περιοδικό η ακούστε λίγη μουσική. Αυτά θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τους παλμούς της καρδιάς και να ηρεμήσετε.
  4. Αποφύγετε να κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το ρολόι σας. Βάλτε το ξυπνητήρι σε σημείο που μπορείτε να το ακούτε, αλλά να μην το βλέπετε.
  5. Αποφύγετε την κατανάλωση, νωρίς το απόγευμα, καφείνης και άλλων διεγερτικών ουσιών.
  6. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τακτικά, γιατί η άσκηση βοηθά να κοιμάστε πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο διάστημα.
  7. Μην εθιστείτε στην κατανάλωση υπνωτικών φαρμάκων, τα οποία, εκτός των άλλων, μπορεί να διαταράξουν τον ομαλό κύκλο του ύπνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.