Συναισθηματικός κόσμος

Vata

Τα συναισθήματα των αέρινων ατόμων εναλλάσσονται συνεχώς, ακολουθώντας το βασικό μοτίβο του Vata Dosha. Είναι οι κλασσικοί κυκλοθυμικοί τύποι και μπορεί μέσα σε μία ώρα να περάσουν από την κατάθλιψη στη χαρά και το γέλιο και πάλι στην κατάθλιψη. Αυτό δεν δείχνει να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, το βρίσκουν φυσιολογικό και είναι στη φύση τους να είναι έτσι.

Εάν αντιμετωπίσουν κάποια δύσκολη κατάσταση στη ζωή τους, θα εμφανιστεί αμέσως άγχος, υπερένταση, φόβος και θα μπεί σε κίνηση όλο το ψυχοσωματικό σύστημα. Η αντίδρασή τους θα είναι σπασμωδική, θα προσπαθήσουν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τίποτα.

Είναι άτομα τα οποία εκφράζουν τα συναισθήματά τους, δεν μπορούν να κρυφτούν, είναι αυθόρμητοι και ευχάριστοι τύποι. Έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, ο οποίος ανακινείται συνεχώς από κάθε εξωτερικό ερέθισμα, έστω και ελάχιστο, ή και χωρίς κάποια εξωτερική επίδραση.

Pitta

Ο πύρινος τύπος συνήθως υπερεπιβάλλει τη λογική στο συναίσθημα και πολύ συχνά το καταπιέζει. Δύσκολα θα δείξει προς τα έξω την αληθινή εσωτερική του κατάσταση.

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που όταν στεναχωρηθεί, θα αποσυρθεί στο διπλανό δωμάτιο για να κλάψει και όταν τελειώσει και ανακουφιστεί, θα φτιαχτεί, θα ρίξει νερό στο πρόσωπό του και θα εμφανιστεί και πάλι σαν να μήν συμβαίνει τίποτα.

Θα καταπνίξει τον θυμό του (και είναι το κλασσικό άτομο που θυμώνει εύκολα) και θα προσπαθήσει να αντιδράσει ψύχραιμα στις περιστάσεις, χωρίς να δείξει τίποτα εξωτερικά. Όταν αυτός ο συχνός θυμός δεν εκδηλώνεται, τότε μετατρέπεται σε εσωτερική φωτιά η οποία θα δημιουργήσει συχνότατα προβλήματα στο στομάχι ή το δέρμα.

Kapha

Τα υδάτινα άτομα είναι από τη φύση τους οι κλασσικοί ήρεμοι και ρομαντικοί χαρακτήρες, έχουν μιά συναισθηματική σταθερότητα και δύσκολα φθάνουν στα άκρα. Είναι γενικά πολύ αργοί και μεθοδικοί τύποι και αυτό αντανακλά και στον συναισθηματικό τους κόσμο.

Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές και προσπαθούν όσο γίνεται να τις αποφύγουν. Η συναισθηματική τους λεπτότητα φαίνεται όταν αντιμετωπίσουν εξωτερικές δύσκολες κατστάσεις, στις οποίες αντιδρούν είτε προσπαθώντας να τις αποφύγουν και να τις αγνοήσουν, είτε εμφανίζοντας λύπη και μελαγχολική διάθεση.

Αργούν να αντιδράσουν σε κάτι, αλλά εάν τελικά φθάσουν στο σημείο να αντιδράσουν, αυτή η αντίδρασή τους θα είναι έντονη και θα κρατήσει πολύ ώρα. Είναι τα άτομα που, είκοσι χρόνια αργότερα, θα θυμούνται ότι τους είχες προσβάλλει και θα στεναχωριούνται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση