αιτια νανισμου | οριακη προσωπικοτητα θεραπευεται | πως θα καταλαβω οτι το νεογεννητο εχει πυρετο

Τρίτος Κόσμος: Επικίνδυνα φάρμακα στο βωμό του κέρδουςΠερισσότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 15 χρόνια από επικίνδυνα φάρμακα, στην παρασκευή των οποίων δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, καθώς τα περισσότερα από αυτά περιείχαν μια τοξική διαλυτική ουσία, όπως αποκαλύπτεται στη μηνιαία έκδοση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ). Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται η μεγάλη αύξηση του αριθμού των επικίνδυνων φαρμάκων τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το δημοσίευμα συνοδεύεται από έκθεση για το θάνατο το 1988 τριάντα τριών παιδιών στο Νέο Δελχί, τα οποία ήπιαν αντιβηχικό σιρόπι που περιείχε διαιθυλογλυκόλη, ένα διαλυτικό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό αυτοκινήτων. Η ουσία αυτή ευθύνεται και για το θάνατο 236 παιδιών στο Μπανγκλαντές, το 1990. Στην περίπτωση αυτή η φαρμακοβιομηχανία είναι πιθανό να χρησιμοποίησε τη διαιθυλογλυκόλη αντί για την πολύ ακριβότερη γλυκόλη προπυλενίου.

Στην Αϊτή, το 1995, από την ίδια αιτία έχασαν τη ζωή τους 88 νέοι, ενώ θάνατοι από φάρμακα που περιείχαν την ουσία αυτή έχουν αναφερθεί στην Αργεντινή και την Νιγηρία. "Πέρα από αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, υπάρχει γενικά ο σοβαρός κίνδυνος, υποτιμημένος από πολλούς, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, να κυκλοφορούν στην αγορά και να χορηγούνται ακατάλληλα φάρμακα, που περιέχουν τοξικές ουσίες και δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα", υπογραμμίζεται στην έκδοση της ΠΟΥ, που συνέταξε ο Ζαν-Ιβ Βιντό γενικός διευθυντής του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Φαρμάκων για Ανθρωπιστικούς Λόγους. Ο Βιντό τονίζει πως τα φαρμακα των οποίων έχει λήξει η άδεια ευρεσιτεχνίας και μπορούν να παρασκευάζονται από τον οποιοδήποτε πρέπει να έχουν την ίδια ποιότητα με τα αρχικά φάρμακα. "Αν και τα φάρμακα αυτά είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικά φάρμακα περισσότεροι ανθρωποι, σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάζεται η ποιότητα και η ασφάλεια τους", καταλήγει ο Βιντό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.