ασθενεια που τρωει τα κοκκαλα | πως γινεται ο ορος | ψευδοκυηση σκυλου | νεα εμβολια | ksiro fatnio

Ιδρώτας - Sveda


Sveda είναι ο ιδρώτας που σχηματίζεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες και αποβάλλεται στην επιφάνεια του δέρματος. Θεωρείται παραπροϊόν του μεταβολισμού του λιπώδους ιστού (medas dhatu) και είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Διατηρεί τη φυσιολογική κατάσταση και υγρασία του δέρματος και δεν το αφήνει να αφυδατωθεί και να αρχίσει να απολεπίζεται.

Εάν τυχόν υπερπαράγεται, τότε η αύξηση της υγρασίας θα οδηγήσει σε αύξηση των μυκήτων και της φυσιολογικής χλωρίδας του δέρματος, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε διάφορες μυκητιάσεις.

Εάν το άτομο δεν ασκείται τακτικά έως ότου να ιδρώσει ελαφρά, τότε ο ιδρώτας που βγαίνει στην υπόλοιπη καθημερινή του ζωή, δεν είναι αρκετός για να παρασύρει τις τοξίνες του σώματος που πρέπει να αποβληθούν. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε διαταραχή της Πύρινης Ενέργειας στο σώμα.

Αυτό βέβαια συμβαίνει πιό συχνά σε ανθρώπους που ζούν σε κρύα κλίματα και οι οποίοι στις συνηθισμένες δραστηριότητές τους δεν ιδρώνουν αρκετά. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να ασχοληθούν οπωσδήποτε με κάποιο σπόρ ή δραστηριότητα που θα τα κάνει να ιδρώσουν. Μια λύση βέβαια είναι η σάουνα (όπου υπάρχει εξαναγκασμένη παραγωγή ιδρώτα), η οποία είναι πολύ δημοφιλής στις Σκανδιναυικές χώρες.

Η τεχνική της σάουνας έχει περιγραφεί στις μεθόδους αποτοξίνωσης και θεραπείας που χρησιμοποιεί το σύστημα του Ayurveda και η ονομασία της είναι Svedana. Η μέθοδος αυτή όμως, προϋποθέτει την ύπαρξη ατομικών "κουτιών" έτσι ώστε το μέν σώμα να δέχεται την ευεργετική επίδραση της ξηρής ή υγρής ζέστης μέσα στο κουτί, το δέ κεφάλι να παραμένει έξω, σε δροσερό περιβάλλον, μακριά από τη ζέστη και τους ατμούς. Σε αντίθετη περίπτωση ερεθίζονται οι βλεννογόνοι της περιοχής του κεφαλιού και το άτομο γίνεται πιο ευαίσθητο σε κρυολογήματα, οφθαλμικές και ρινικές αλλεργίες, κλπ.

’νθρωποι που ζούν σε ζεστά κλίματα και ιδρώνουν αρκετά στην καθημερινή τους ζωή, έχουν λιγότερη ανάγκη για τακτική άσκηση. Ο ιδρώτας που παράγεται φυσιολογικά, είναι αρκετός για να αποβάλλει τις τοξίνες που σχηματίζονται στον οργανισμό τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.