Ο ιδρώτας απολυμαίνει

Μία πρωτεϊνη, η οποία ονομάζεται δερμισιδίνη και προσδίδει αντιμικροβιακή δράση στον ιδρώτα, καθώς και το γονίδιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της, ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Nature Immunology.

Μάλιστα οι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν και το γονίδιο πρωτεΐνης, και οποία
Σύμφωνα με τον Δρ. Birgit Schittek, από το πανεπιστήμιο Eberhard-Karls, ο ιδρώτας φαίνεται να αποτελεί το πρώτο στάδιο άμυνας, ενάντια σε παθογόνους μικροοοργανισμούς στο δέρμα, καθώς η δερμισιδίνη έχει την ιδιότητα να περιορίζει μία λοίμωξη όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη αποτελεί τον πρώτο αντιμικροβιακό παράγοντα που παράγεται στο δέρμα και μάλιστα σε μόνιμη βάση, που σημαίνει ότι παρέχει συνεχή προστασία έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς στο δέρμα.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η δερμισιδίνη, μπορεί να δράσει αποτελεσματικά έναντι πολλών βακτηρίων που μπορούν να προσβάλλουν τις πληγές ή ακόμα και τα τρόφιμα, περιορίζοντας την ανάπτυξή τους κυρίως στο αρχικό της στάδιο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση