εκκολπωματα εντερου χειρουργειο | παραισθησεις ψευδαισθησεις

Ο ιδρώτας απολυμαίνειΜία πρωτεϊνη, η οποία ονομάζεται δερμισιδίνη και προσδίδει αντιμικροβιακή δράση στον ιδρώτα, καθώς και το γονίδιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της, ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Nature Immunology.

Μάλιστα οι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν και το γονίδιο πρωτεΐνης, και οποία
Σύμφωνα με τον Δρ. Birgit Schittek, από το πανεπιστήμιο Eberhard-Karls, ο ιδρώτας φαίνεται να αποτελεί το πρώτο στάδιο άμυνας, ενάντια σε παθογόνους μικροοοργανισμούς στο δέρμα, καθώς η δερμισιδίνη έχει την ιδιότητα να περιορίζει μία λοίμωξη όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη αποτελεί τον πρώτο αντιμικροβιακό παράγοντα που παράγεται στο δέρμα και μάλιστα σε μόνιμη βάση, που σημαίνει ότι παρέχει συνεχή προστασία έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς στο δέρμα.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η δερμισιδίνη, μπορεί να δράσει αποτελεσματικά έναντι πολλών βακτηρίων που μπορούν να προσβάλλουν τις πληγές ή ακόμα και τα τρόφιμα, περιορίζοντας την ανάπτυξή τους κυρίως στο αρχικό της στάδιο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.