Ομοιοπαθητική αντιμετώπιση για τσιμπήματα

Συμβαίνει πολλές φορές το καλοκαίρι να χαλάνε οι διακοπές μας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα από κουνούπια και σκνίπες, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση – δυστυχώς – στα παιδιά.

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών η συμβατική ιατρική χρησιμοποιεί συνήθως κρέμες με αντιισταμινικές ουσίες και σπανιότερα με κορτιζόνη.

Η πρόληψη από τα τσιμπήματα είναι βέβαια το πρώτο βήμα και η χρήση της σιτρονέλλας (απολύτως αθώα φυτική ουσία και όχι χημικό εντομοαπωθητικό) εδώ και αρκετά χρόνια είναι πλέον γνωστή σε πολλούς ακόμη και εκτός ομοιοπαθητικής.

Σήμερα κυκλοφορούν πλέον ευρέως στο εμπόριο προϊόντα σιτρονέλλας όπως κρέμες, spray και τσιρότα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα από όλους (ακόμη και από εγκύους και μικρά παιδιά).

Στην περίπτωση όμως που η πρόληψη αποτύχει και έχουμε πλέον το τσίμπημα από κουνούπι, σκνίπα, (αλλά και μέδουσα, μέλισσα κλπ), τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα κάποια άλλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Θα αναζητήσει λοιπόν ο ‘ασθενής’ στο ομοιοπαθητικό φαρμακείο κρέμα με Ledum, Urtica και Apis την οποία θα χρησιμοποιήσει άφοβα κάθε 2 ώρες περίπου μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση