χοληστερινη τι πρεπει να τρωμε | σπονδυλικη αρτηρια κοιλη | πως κοβεται η ορεξη για φαγητο

Αϋπνία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Δυσχέρεια στην έλευση του ύπνου ή διαταραχές της ποιότητας του ύπνου με συχνές αφυπνίσεις.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Η διαταραχές του ύπνου στην καθημερινή ιατρική πρακτική αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση υπναγωγών φαρμάκων. Η αμιγής όμως αϋπνία είναι σχετικά σπάνια, ενώ συνήθως αυτή συνδυάζεται με διαταραχές του ψυχισμού, οι οποίες όμως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν αξιολογούνται επαρκώς από τον θεράποντα ιατρό. Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, συμπτώματα όπως η νευρικότητα, το άγχος, η αδυναμία συγκέντρωσης, η καταβολή, η ποιότητα του ύπνου και συμπτώματα από το αυτόνομο νευρικό σύστημα όπως αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία, εφιδρώσεις, αξιολογούνται προκειμένου να διαπιστωθεί το σύστημα που πάσχει. Έτσι η αντιμετώπιση των ασθενών είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Σημεία βελονισμού που συχνά χρησιμοποιούνται, είναι τα ΚΑ20, Περ6, Κ7 και σημεία εκτός των παραδοσιακών Μεσημβρινών (Extra points), με συmπτωματική δράση κατά της αϋπνίας όπως Extra 1 (στο μεσόφρυο), Extra 8 και 9 (πίσω από το πτερύγιο του αυτιού). Συνήθως απαιτούνται 12 - 15 συνεδρίες βελονισμού, που επαναλαμβάνονται 2 φορές την εβδομάδα, ενώ με τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, γίνεται προοδευτική μείωση της δόσης των υπναγωγών και αγχολυτικών σκευασμάτων που λαμβάνει ο ασθενής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.