Γενετήσια δυσλειτουργία

Άλλες ονομασίες

Σεξουαλική διαταραχή, ανικανότητα

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Σύνολο διαταραχών που εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους όπως απώλεια της γενετήσιας επιθυμίας, παρεμπόδιση της διέγερσης ή αδυναμία οργασμού, της φυσιολογικής γενετήσιας αντίδρασης.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Τα αίτια των σεξουαλικών διαταραχών μπορεί να είναι οργανικά ή λειτουργικά ή συνδυασμός και των δύο. Στα οργανικά αίτια, προϋπάρχουσες παθήσεις διαταράσσουν με σαφείς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς τη φυσιολογική γενετήσια λειτουργία. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τοπικές παθήσεις της πυέλου όπως οι φλεγμονές ή προηγηθείσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και συστηματικές παθήσεις που διαταράσσουν τη νευρική λειτουργία, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η πολλαπλή σκλήρυνση και η χημειοθεραπεία των κακοήθων νεοπλασμάτων. Στα λειτουργικά αίτια, που είναι και τα συχνότερα, ο πλήρης κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορούν να καταδείξουν υποκείμενη νόσο. Στην περίπτωση αυτή, η σωστή προσέγγιση του ασθενή και η λήψη λεπτομερούς ιστορικού, είναι δυνατό να αποκαλύψουν διαταραχές του ψυχισμού όπως ελαττωμένη αυτοεκτίμηση, άγχος, κατάθλιψη, επηρεασμένες διαπροσωπικές σχέσεις ή ψυχοτραυματικά γεγονότα που σχετίζονται με τη γενετήσια λειτουργία.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι, ο ρόλος του βελονισμού περιορίζεται στις καταστάσεις εκείνες στις οποίες ο ασθενής, αφού διερευνηθεί πλήρως από ειδικό γιατρό, δεν πάσχει από υποκείμενη οργανική νόσο. Η θεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη. Σε γενικές γραμμές, η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θεωρεί ότι το γεννητικό σύστημα, τόσο της γυναίκας, όσο και του άνδρα, αρδεύεται από την ενέργεια του ήπατος, του σπλήνα, του νεφρού, και των Παράδοξων Μεσημβρινών Κυβερνητικό Αγγείο (Ντου Μάι), Αγγείο Σύλληψης (Ρεν Μάι) και Τσονγκ Μάι. Βασική γενεσιουργός αιτία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, είναι η ανεπάρκεια των Νεφρών να αποδώσουν την ενέργεια Γιανγκ στην Καρδιά. Επιλέγονται για Βελονισμό σημεία από τους παραπάνω Μεσημβρινούς όπως ΑΣ4, ΑΣ6, ΚΑ4, ΚΑ6, Κ7 καθώς και το οπίσθιο σημείο Σου των Νεφρών το ΟΚ23. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα ή δύο φορές την εβδομάδα και απαιτούνται συνήθως 12 – 15 συνολικά συνεδρίες.

Ο Βελονισμός μπορεί και πρέπει να συνδυασθεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπευτικής προσέγγισης, κλασσικής ή εναλλακτικής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση