νόσος crohn | στηθαγχη | καρδιογραφημα | πιασμενα ακρα ποδιων | τεριδονα καθαρισμος

Απαγορευμένες για Βελονισμό περιοχές


Σύμφωνα με τα συγγράμματα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, σε κάποιες περιοχές του σώματος (όπως οι πηγές του κρανίου στα παιδιά, οι θηλές των μαστών, το πέος, το αιδοίο) και σε σημεία βελονισμού που βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλα σπλάγχνα ή αγγεία, απαγορεύεται η τοποθέτηση βελονών για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Θα πρέπει να λάβουμε βέβαια υπόψη ότι, οι βελόνες που χρησιμοποιούνταν για βελονισμό πριν από 2000 χρόνια, ήταν ποιοτικά υποδεέστερες από τις σύγχρονες και σαφώς μεγαλύτερης διαμέτρου. Με τις σύγχρονες πολύ λεπτές και αποστειρωμένες ατσάλινες βελόνες, που η διάμετρός τους μπορεί να είναι μέχρι και 0,2 χιλιοστά, περιοχές "δύσκολες", είναι δυνατό σήμερα, από έναν έμπειρο γιατρό βελονιστή, να βελονισθούν με ασφάλεια. Επίσης σήμερα, όταν ένα σημείο κριθεί απαραίτητο για την επιτυχία του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, είναι δυνατό να διεγερθεί με τη βοήθεια των συσκευών LASER. Έτσι λοιπόν σήμερα, οι απαγορευμένες περιοχές ή σημεία βελονισμού, αναφέρονται μόνο για ιστορικούς λόγους ή και προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή του θεραπευτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.