Ο ρόλος των γονιδίων στη επιτυχία ενός γάμου

Η επιτυχία και η διάρκεια ενός γάμου μπορεί να καθορίζονται από τα γονίδια του ατόμου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Scientist.

Οι επιστήμονες, συνέκριναν τα ποσοστά γάμων και διαζυγίων σε ομοζυγώτες και ετεροζυγώτες διδύμους. Τα στοιχεία για την έρευνα τους τα πήραν από τα μητρώα διδύμων αρρένων, που υπηρέτησαν στο στρατό την εποχή του Πολέμου του Βιετνάμ.

Σε συνέντευξη που τους πήραν το 1987, για να διαπιστωθούν τυχών πνευματικές διαταραχές, 8.000 διδύμοι ρωτήθηκαν αν ποτέ ήταν παντρεμένοι, αν είχαν μείνει πιστοί στον πρώτο τους γάμο και αν ο γάμος τους διαλύθηκε ποια ήταν τα αίτια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ομοζυγώτες δίδυμοι, οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια γονίδια, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν τα ίδια πρότυπα διαζυγίων, αντίθετα με τους ετεροζυγώτες, που απλώς μοιάζουν όπως τα απλά αδέλφια.

Οι επιστήμονες συμπεραίνουν από τα παραπάνω, πως υπάρχει σημαντική επίδραση των γονιδίων σε ότι αφορά τα διαζύγια.

Οι ερευνητές αν και επισημαίνουν τον ρόλο του περιβάλλοντος, ο οποίος είναι εξίσου καθοριστικός, σημειώνουν ότι είναι εντυπωσιακό πως πολύπλοκα κοινωνικά φαινόμενα είναι πιθανόν να έχουν τη ρίζα τους τελικά στα γονίδια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση