γιατρος για παχυσαρκια υπαρχει | αποτομη διακοπη αλκοολ | τα εσωτερικα οργανα του ανθρωπου | στυφη γλωσσα

Προς αναγνώριση των γονιδίων της οστεοαρθρίτιδαςΓενετικούς παράγοντες που πιθανόν να αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας, αναγνώρισαν Αμερικανοί επιστήμονες από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστόνης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Arthritis & Rheumatism.

Οι επιστήμονες αναγνώρισαν οκτώ διαφορετικές περιοχές του ανθρώπινου γονιδιώματος, οι οποίες σχετίζονται με τον κληρονομικό κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου στα χέρια.

Η αναγνώριση αυτών τις περιοχών στο ανθρώπινο γονιδίωμα, κάθε μία από τις οποίες περιέχει 50-100 γονίδια, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα τους επιτρέψει να επικεντρώσουν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα γονίδια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν το γενετικό υλικό 793 ατόμων τρίτης ηλικίας και 684 παιδιών αυτών (μέσης ηλικίας). Ο μέσος όρος ηλικίας για τους γονείς ήταν τα 62 έτη και για τα παιδιά τα 54 έτη.

Ολοι οι γονείς προέρχονταν από τη μία μακροχρόνια μελέτη για την οστεοαρθρίτιδα (Arthritis Research Campaign Osteoarthritis OA), που ξεκίνησε το 1948.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των γονέων και το 30% των παιδιών παρουσίαζε οστεοαρθρίτιδα σε τουλάχιστον μία άρθρωση του άνω άκρου.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους θα βοηθήσουν σημαντικά στο να προχωρήσουν στην αναγνώριση περιοχών σε συγκεκριμένα χρωμοσώματα, τα οποία περικλείουν τα γονίδια που ευθύνονται για την οστεοαρθρίτιδα. Η αναγνώριση των γονιδίων θα βοθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη θεραπειών

Η οστεοαρθρίτιδα, μόνο στη Βρετανία πλήττει περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους και προκαλείται από την εκφύλιση του χόνδρου, ο οποίος προστατεύει τα οστά στις αρθρώσεις.

Η εκφυλιστική αυτή νόσος πλήττει κυρίως περιοχές του σώματος όπως τα γόνατα, τους γοφούς και τα χέρια, αλλά και τα πόδια, το λαιμό και την πλάτη, χωρίς όμως να επηρεάζει άλλους ιστούς του σώματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.