μαστιτιδα σκυλου θεραπεια | ακροαστικα | πονος και πρηξιμο κατω απο το αυτι | καπνισμσ και ενεργεισ

Με επιτυχία και η δεύτερη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάςΤην δεύτερη επιτυχημένη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς πραγματοποίησε η ιατρική ομάδα του Εβραϊκού νοσοκομείου στην πόλη Λούισβιλ του Κεντάκι, που πριν δύο μήνες είχε τοποθετήσει με επιτυχία την πρώτη τεχνητή καρδιά σε ένα 59χρονο ασθενή.

Η τεχνητή καρδιά τοποθετήθηκε σε έναν άνδρα 70 χρονών, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν και ο οποίος προς το παρών αναρρώνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Η συσκευή που αντικατέστησε την καρδιά των ασθενών, ονομάζεται AbioCor και πρόκειται για μια υδαρυλική αντλία η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και πλαστικό και παίρνει ενέργεια από μια μικρή συστοιχία μπαταριών οι οποίες μεταφέρονται εύκολα από τον ασθενή, προσδίδοντας του αυτονομία κινήσεων.

Οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται η συγκεκριμένη τεχνητή καρδιά, είναι οι καρδιοπαθείς που ο χρόνος επιβίωσης δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες, και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι προκειμένου να σωθούν. Φυσικά θα πρέπει να είναι γνώστες των κινδύνων μιας τέτοιας εγχείρισης.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στους γιατρούς την έγκριση για την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους με την καρδιά AbioCor και για τη μεταμόσχευση πέντε τέτοιων τεχνητών καρδιών σε πολύ βαριά ασθενείς, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη μοσχεύματος από άλλους δότες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.