Με επιτυχία και η δεύτερη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς

Την δεύτερη επιτυχημένη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς πραγματοποίησε η ιατρική ομάδα του Εβραϊκού νοσοκομείου στην πόλη Λούισβιλ του Κεντάκι, που πριν δύο μήνες είχε τοποθετήσει με επιτυχία την πρώτη τεχνητή καρδιά σε ένα 59χρονο ασθενή.

Η τεχνητή καρδιά τοποθετήθηκε σε έναν άνδρα 70 χρονών, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν και ο οποίος προς το παρών αναρρώνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Η συσκευή που αντικατέστησε την καρδιά των ασθενών, ονομάζεται AbioCor και πρόκειται για μια υδαρυλική αντλία η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και πλαστικό και παίρνει ενέργεια από μια μικρή συστοιχία μπαταριών οι οποίες μεταφέρονται εύκολα από τον ασθενή, προσδίδοντας του αυτονομία κινήσεων.

Οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται η συγκεκριμένη τεχνητή καρδιά, είναι οι καρδιοπαθείς που ο χρόνος επιβίωσης δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες, και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι προκειμένου να σωθούν. Φυσικά θα πρέπει να είναι γνώστες των κινδύνων μιας τέτοιας εγχείρισης.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στους γιατρούς την έγκριση για την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους με την καρδιά AbioCor και για τη μεταμόσχευση πέντε τέτοιων τεχνητών καρδιών σε πολύ βαριά ασθενείς, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη μοσχεύματος από άλλους δότες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση