μυς ποδιου | αιματωμα στο ματι απο πιεση | παρεση προσωπικου | εφηβαιο και αρρωστιες του

Γονιδιακή θεραπεία εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μικρό ΒρετανόΑπόλυτα υγιής είναι πλέον ένας μικρός Bρετανός, ο οποίος έπασχε από μία γενετική διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στην επαναστατική γονιδιακή θεραπεία που εφάρμοσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Great Ormond Street στο Λονδίνο.

Ο Rhys Evans ηλικίας 18 μηνών δεν μπορούσε να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν ελάχιστα ανεπτυγμένο, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε λοιμώξεις και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Η διαταραχή X-SCID (X-linked severe combined immunodeficiency) από την οποία έπασχε ο μικρός Βρετανός αντιμετωπίζεται με μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί δότης.

Οι γιατροί προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα πήραν μυελό των οστό του παιδιού και με την βοήθεια ενός "ιού-φορέα", εισήγαγαν στον πυρήνα των πρόδρομων μορφών των κυττάρων από τα οποία προέρχονται τα κύτταρα του ανοσοποιητικού ένα βελτιωμένο αντίγραφο του γονιδίου, που ευθύνεται για τη γενετική αυτή διαταραχή.

Στην συνέχεια οι επιστήμονες επανατοποθέτησαν τα τροποποιημένα κύτταρα στο παιδί, με αποτέλεσμα να αρχίσει κανονικά η παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων και το παιδί να έχει πλέον ένα φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ανάλογες θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία σε όλες εκείνες τις παθήσεις οι οποίες είναι αποτέλεσμα της ελαττωματικής λειτουργίας ενός αποκλειστικά γονιδίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.