αποκολληση πλακουντα αντιμετωπιση | στιγμα | ταμπουλε θερμιδες | βηματοδοτης σε μεγαλη ηλικια

Το άγχος επηρεάζει την επιτυχία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησηςΟι γυναίκες οι οποίες είναι ιδιαίτερα αγχωμένες για την επιτυχία της θεραπείας υποβοηθούμενης γονιμοποίησης στην οποία υποβάλλονται, μπορεί να έχουν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας στη θεραπεία τους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility.

Αντίθετα οι γυναίκες οι οποίες σκέφτονται αισιόδοξα για το αποτέλεσμα της θεραπείας έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν έγκυες σε σχέση με τις πιο αγχωμένες, γυναίκες, όπως προκύπτει από την πενταετή αυτή μελέτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 151 γυναίκες ηλικίας 26 έως 49 ετών οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν την ψυχολογική τους διάθεση, τα αίσθημα αισιοδοξίας αλλά και την υποστήριξη που είχαν κατά την πρώτη τους επίσκεψη στην κλινική γονιμότητας αλλά και πριν από τη θεραπεία.

Επιπλέον στις γυναίκες με επιτυχία στην υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, το βάρος γέννησης του μωρού ήταν πολύ μεγαλύτερο όταν οι γυναίκες ήταν ήρεμες και δε σκέφτονταν αρνητικά για την εγκυμοσύνη τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.