συσκευές αισθητικής με υπερυχους | στενωση αορτης | ariumies kardiassto skilo | ακροαστικα και βηχας

Ο ρόλος των γονιδίων στη επιτυχία ενός γάμουΗ επιτυχία και η διάρκεια ενός γάμου μπορεί να καθορίζονται από τα γονίδια του ατόμου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Scientist.

Οι επιστήμονες, συνέκριναν τα ποσοστά γάμων και διαζυγίων σε ομοζυγώτες και ετεροζυγώτες διδύμους. Τα στοιχεία για την έρευνα τους τα πήραν από τα μητρώα διδύμων αρρένων, που υπηρέτησαν στο στρατό την εποχή του Πολέμου του Βιετνάμ.

Σε συνέντευξη που τους πήραν το 1987, για να διαπιστωθούν τυχών πνευματικές διαταραχές, 8.000 διδύμοι ρωτήθηκαν αν ποτέ ήταν παντρεμένοι, αν είχαν μείνει πιστοί στον πρώτο τους γάμο και αν ο γάμος τους διαλύθηκε ποια ήταν τα αίτια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ομοζυγώτες δίδυμοι, οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια γονίδια, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν τα ίδια πρότυπα διαζυγίων, αντίθετα με τους ετεροζυγώτες, που απλώς μοιάζουν όπως τα απλά αδέλφια.

Οι επιστήμονες συμπεραίνουν από τα παραπάνω, πως υπάρχει σημαντική επίδραση των γονιδίων σε ότι αφορά τα διαζύγια.

Οι ερευνητές αν και επισημαίνουν τον ρόλο του περιβάλλοντος, ο οποίος είναι εξίσου καθοριστικός, σημειώνουν ότι είναι εντυπωσιακό πως πολύπλοκα κοινωνικά φαινόμενα είναι πιθανόν να έχουν τη ρίζα τους τελικά στα γονίδια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.