Κόντρα για τη ρύπανση στην Καβάλα

Ο νομάρχης Καβάλας κ. Θ Καλλιοντζής, απαντώντας στις δηλώσεις του καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ κ. Θ. Θεοφανίδη, παραδέχθηκε μεν πως υπάρχει πρόβλημα με τη ρύπανση στην Καβάλα, αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί τα αποτελέσματα έρευνας που δεν προέρχεται από κάποιο επίσημο φορέα.

Ο κ. Θεοφανίδης είχε δηλώσει ότι η Καβάλα έρχεται πρώτη σε εθνικό επίπεδο σε θανάτους από καρκίνο, καρδιοπάθειες και πνευμονολογικά νοσήματα, θεωρώντας ως κύρια αιτία τη βιομηχανική ρύπανση.

Ο κ. νομάρχης επισήμανε ότι στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να προσκομιστεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προμελέτη, σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Τέλος ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των μελετών της περιμετρικής οδού της πόλης και στα τέλη του χρόνου θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της και σύντομα θα ολοκληρωθεί και η μελέτη του επόμενου τμήματος. Το έργο αυτό θα συντελέσει στην ανακούφιση του οδικού δικτύου της πόλης από τη διέλευση μεγάλων τροχοφόρων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση