Αντιβιωση λαρυγγιτιδας | δονητες | εγκεφαλικο παραλυση αριστερης | ψωρίαση πριν και μετά σκύλου

Ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΚαβάλαΜε ψεκασμούς, επίγειους και εναέριους, ξεκινούν και φέτος στο νομό Καβάλας οι επιχειρήσεις καταπολέμησης των κουνουπιών. Συνεργεία αποτελούμενα από ειδικούς επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν για την εξόντωση τους μη χημικά εντομοκτόνα.

Μάλιστα, θα τεθεί σε εφαρμογή και τηλεφωνική γραμμή, ο αριθμός της οποίας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ετσι, κάθε κάτοικος της επαρχίας Νέστου καλώντας χωρίς χρέωση έναν αριθμό τηλεφώνου, θα μπορεί να γνωστοποιεί σε ειδικούς το πού εντοπίζει πρόβλημα με τα κουνούπια, ώστε τα συνεργεία να επεμβαίνουν γρήγορα για την καταπολέμησή τους.

Ταυτόχρονα, μέσω Ιντερνετ, θα μπορούν όλοι να ενημερώνονται από την προηγούμενη μέρα για το πού θα γίνει αεροψεκασμός την επομένη, καθώς θα υπάρχει και γι' αυτή την περίπτωση ειδικό site.

Το πρόγραμμα δράσης ανέλαβε η Νομαρχιακή Εταιρία Καταπολέμησης Κουνουπιών της Καβάλας, ενώ η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συνολικά, θα διατεθούν για την επιχείρηση περίπου 300.000.000 δρχ.

Γεωγραφικά και χωροταξικά οι ψεκασμοί θα γίνουν στους ίδιους χώρους, όπου έγιναν και την περσινή περίοδο, δηλαδή από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας και μέχρι το Δέλτα του Νέστου, περιοχές οι οποίες επί δεκαετίες υποφέρουν από τα επιβλαβή αυτά έντομα.

Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ήπιας μορφής και με μηδενική τοξικότητα.

Η προεργασία για το πώς, το πού και το πότε πρέπει να γίνουν οι αεροψεκασμοί, ξεκίνησε ήδη από το Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν τόσο η αεροφωτογράφηση, όσο και η χαρτογράφηση της περιοχής, όπου θα αναπτυχθεί η όλη επιχείρηση για τα ενοχλητικά κουνούπια.

Στις εργασίες θα πάρουν μέρος περίπου 15 άτομα, τεχνικοί και ειδικοί σύμβουλοι, καθώς και δέκα οχήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.