τι ειναι λοιμωξη | συστολικο φυσημα | υψηλή θερμοκρασία δωματίου κ μωρά

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην ΚαβάλαΠάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δημιουργήθηκε στην Καβάλα με πρωτοβουλία του δήμου και σκοπό την εκμάθηση των βασικών κυκλοφοριακών κανόνων σε μικρά παιδιά. Ο χώρος που κατασκευάστηκε το πάρκο είναι κοινόχρηστος, βρίσκεται στην περιοχή Νεάπολη και έχει έκταση 5.446 τ.μ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε περίπου 250.000.000 δρχ. Τον πρότυπο σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου ανέλαβε και υλοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με τίτλο ''προσδιορισμός δομικών και λειτουργικών στοιχείων πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής''.

Ο χώρος διατίθεται σε ομάδες-τάξεις με 25-30 παιδιά το ανώτερο και ο χρόνος διάθεσης της πίστας σε κάθε γκρούπ για κάθε διδακτική περίοδο είναι 35 λεπτά. Πριν από τη χρήση των αυτοκινήτων προτείνεται μια πεντάλεπτη ενημέρωση από ειδικό εκπαιδευτή, ενώ στη συνέχεια πεζή διέλευση της διαδρομής, ώστε να υποδειχθούν στα παιδιά τα δύσκολα σημεία, όπως είναι η κίνηση στην κυκλική πλατεία, τα σταυροδρόμια, οι διπλής και μονής κατεύθυνσης δρόμοι, τα σημεία νόμιμου παρκαρίσματος, τα STOP κ.λ.π.

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Εριφυλλίδης απένειμε σε μαθητές και μαθήτριες διπλώματα κυκλοφοριακής αγωγής για τη συμμετοχή τους στο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής και για τις επιδόσεις τους στους κανόνες ασφαλείας και κυκλοφορίας στην πίστα με αυτοκίνητο και δίκυκλο. Αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια είπε πως αυτή στοχεύει στο να δημιουργηθούν καλύτεροι πολίτες από μας.

Το πάρκο που έχει 15 αυτοκίνητα ηλεκτροκίνητα με μπαταρίες για δυο παιδιά, 25 ποδήλατα και έξι δίκυκλα ηλεκτροκίνητα, θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι. Καθημερινά θα εκπαιδεύονται οι αυριανοί οδηγοί από εκπαιδευτές, ενώ την όλη ευθύνη για την καλή λειτουργία του προγράμματος έχει απόστρατος αξιωματικός της Τροχαίας Καβάλας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.