ατυπη πνευμονια χωρις πυρετο | συσπαση εντετου | αντιγριπικα εμβολια παρενέργειες | artiriaki ypertasi

Σημαντική η προσφορά αίματος στην ΚαβάλαΣτα περσινά επίπεδα (8.500 φιάλες) κινήθηκαν το 2001 οι καταθέσεις μονάδων πλάσματος αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νομαρχιακού γενικού νοσοκομείου της Καβάλας, ενώ πολύ περισσότερες ήταν οι φιάλες το 1999, όταν καταμετρήθηκαν 9.541 φιάλες. Ακόμη και η χρονιά του 1998 ήταν πολύ καλύτερη σε σύγκριση με εκείνες του 2001 και του 2000, αφού τότε συγκεντρώθηκαν 9.212 φιάλες. Η καλύτερη απ' όλες πάντως ήταν αυτή του 1997, όταν συγκεντρώθηκαν 9.790 φιάλες.

Ωστόσο το Τμήμα Αιμοδοσίας της Καβάλας κατέχει τα πρωτεία στη Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον από Αλεξανδρούπολη μέχρι και Κοζάνη, αφού τροφοδοτεί με αίμα τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ άλλων και το Θεαγένειο, το Παπανικολάου, το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές που βρίσκονται σε Αθήνα, Κρήτη, Λήμνο κλπ.

Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Αιμοδοσίας της Καβάλας επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί πως το 50% των μονάδων αίματος μένουν στην Καβάλα, ενώ το υπόλοιπο προωθείται σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ανασταλτικός παράγοντας στην περσινή περίοδο όσον αφορά τη συγκέντρωση λιγότερων φιαλών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσε και το γεγονός της μεταφοράς ολόκληρου του Τμήματος Αιμοδοσίας από το κεντρικό νοσοκομείο στο παράρτημα, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Αυτό έγινε για λόγους τεχνικούς, ανανέωσης και εξωραϊσμού του Τμήματος, διαδικασία όμως που εξελίχθηκε σε χρονοβόρα, αφού οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2001 και κράτησαν περίπου ένα χρόνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.