ποσες θερμιδες εχει ενα κιλο | υποπαραθυροειδισμος αντιμετωπιση | παρανεοπλασματικά σύνδρομα πνευμονα

Περιστεφανίτιδα χρονία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η χρονία περιστεφανίτιδα είναι μιά ήπια φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσουν μικρόβια στα μαλακά μόρια(κυρίως στα ούλα)του σωφρονιστήρα(φρονιμήτη) της κάτω γνάθου όταν αυτός δεν έχει ανατείλει εντελώς μέσα στο στόμα(ημιέγκλειστος). Οι ασθενείς συνήθως δεν πονάνε ή πονάνε λίγο και η οριστκή λύση του προβλήματος είναι η εξαγωγή του φρονιμήτη.

Παθογένεια

Ο αιτιολογικός παράγοντας της χρονίας περιστεφανίτιδας βρίσκεται ανάμεσα στους μικροοργανισμούς της στοματικής χλωρίδας με κυριότερο από αυτούς τον στρεπτόκοκκο, με την συνέργεια βεβαίως της τραυματικής επίδρασης του απέναντι δοντιού(ανταγωνιστής) πάνω στο ούλο που καλύπτει, συνήθως από την πίσω μεριά, τον ημιέγκλειστο φρονιμήτη και λέγεται καλύπτρα.

Κλινική εικόνα

Η χρονία περιστεφανίτιδα είναι η πιο ήπια μορφή περιστεφανίτιδας και μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς κανένα σύμπτωμα. Μερικές φορές οι ασθενείς παραπονούνται για ήπιο πόνο ή δυσοσμία.

Αντιμετώπιση

Η εξαγωγή του προβληματικού φρονιμήτη και ίσως και του ανταγωνιστή του θα δώσει την οριστική λύση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.