οξεία βακτηριακή κολίτιδα από salmonella spp και e. coli. | αισθημα πεινας στο στομαχι | αυτοανοσο

Οδοντιατρικό νήμα


Άλλες ονομασίες

Νήμα.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Το οδοντιατρικό νήμα είναι μια ειδική κλωστή που κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορες συσκευασίες και σκοπό έχει να απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών και την πλάκα από τις επιφάνειες των δοντιών και κυρίως ανάμεσα από τα δόντια.

Το οδοντιατρικό νήμα αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο στοματικής υγιεινής. Αν και η χρήση του είναι λίγο πιο πολύπλοκη και χρονοβόρα από αυτή της οδοντόβουρτσας η αποτελεσματικότητα του όσο αφορά τη απομάκρυνση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής είναι εξαιρετική. Σε περιοχές ιδίως όπου η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να προσπελάσει, όπως ανάμεσα στα δόντια (όμορες επιφάνειες), η χρήση του επιβάλλεται. Είναι ιδανικό για την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφής που έχουν σφηνώσει ανάμεσα στα δόντια. Τέτοια υπολείμματα είναι πολύ ενοχλητικά και συνήθως προσπαθούμε να τα αφαιρέσουμε με οδοντογλυφίδες οι οποίες όμως πολύ εύκολα τραυματίζουν τα ούλα και τελικά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Η σωστή χρήση του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ο οδοντίατρος μπορεί πολύ εύκολα να μας την διδάξει. Επειδή αποτελεί το καλύτερο μέσο απομάκρυνσης της πλάκας από τις όμορες επιφάνειες καλό θα είναι να το χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ (ή έστω όσο πιο συχνά μπορούμε), πριν να πλύνουμε τα δόντια μας με την οδοντόβουρτσα. Ισως είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά το όφελος για την υγεία των ούλων μας πολύ μεγάλο. Το νήμα προσφέρεται στο εμπόριο κηρωμένο ή απλό, δεν έχει αποδειχθεί όμως ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες συσκευασίες νήματος από τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε αυτή που μας βολεύει καλύτερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.