Τηλεματικές επεμβάσεις στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.

Τηλεματικές επεμβάσεις στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.Συνέντευξη του Γ.Γ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Δ. Κοντού

Ξεκίνησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 20ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, όπου για πρώτη φορά οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεματικές επεμβάσεις, οι οποίες θα γίνονται στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών ενώ οι σύνεδροι θα τις παρακολουθούν από τους χώρους του συνεδρίου, έχοντας την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στους επεμβαίνοντες. Το Flash – Care ξεναγήθηκε στους χώρους του συνεδρίου από τον Γενικό Γραμματέα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Δ. Κοντό, ο οποίος μας ανέλυσε τους στόχους του συνεδρίου.

Care
Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε τα σημαντικότερα στοιχεία που αναμένεται να κοθορίσουν το 20ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο;

Δημήτριος Κοντός
Το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο είναι η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του χώρου μας, είναι ένας θεσμός στο χώρο της Οδοντιατρικής και γίνεται κάθε χρόνο. Το 20ο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου, γίνεται τη φετινή χρονιά στο χώρο ευθύνης του μεγαλύτερου Οδοντιατρικού Συλλόγου, που είναι ο Σύλλογος της Αττικής, και λόγω και του επετειακού χαρακτήρα του, προσπαθήσαμε να του δώσουμε χαρακτήρα πιο εντυπωσιακό από ότι στο παρελθόν, φροντίζοντας ταυτόχρονα και για την αναβάθμιση του.

Κάθε χρόνο το συνέδριο δίνει την ευκαιρία σε αρκετές χιλιάδες οδοντιάτρους να παρακολουθήσουν τα επιτεύγματα της σύγχρονης οδοντιατρικής, ενώ στα πλαίσια του συνεδρίου γίνεται επίσης μία πολύ μεγάλη έκθεση οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων, καθώς και προϊόντων που αφορούν την στοματική υγιεινή. Αυτό που κάνει το 20ο Συνέδριο ξεχωριστό είναι ότι για πρώτη φορά θα γίνουν επιδείξεις τηλεματικής, δηλαδή θα γίνοναι επιστημονικές συνεδρίες στο χώρο του συνεδρίου και οι αίθουσες αυτές θα είναι συνδεδεμένες με κλινικές της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου θα γίνονται επεμβάσεις, τις οποίες θα παρακολουθούν οι σύνεδροι.

Τηλεματικές επεμβάσεις στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.Care
Κατά την διάρκεια της επέμβασης θα υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, θα μπορούν δηλαδή οι σύνεδροι να θέσουν ερωτήσεις πάνω στο αντικείμενο των επεμβάσεων;

Δ.Κ.
Ναί, και αυτό είναι το πραγματικά ενδιαφέρον στις συγκεκριμένες συνεδρίες. Οι σύνεδροι θα μπορούν, πέρα απο το να παρακολουθούν την επέμβαση που θα πραγματοποιείται εκείνη την ώρα στην Οδοντιατρική Σχολή, να θέτουν ερωτήσεις στους συναδέλφους τους, ζητώντας διευκρινίσεις που θα αφορούν την συγκεκριμένη επέμβαση. Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση που γίνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του συνεδρίου μας και νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τους οδοντιάτρους.

Τηλεματικές επεμβάσεις στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.Care
Γίνεται μεγάλη μεγάλη συζήτηση για τα laser στην οδοντιατρική. Θα έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό;

Δ.Κ.
Γύρω από τα laser υπάρχει ένας μύθος και μία πραγματικότητα, Ένας μύθος που λέει ότι τα laser θα λύσουν όλα τα προβλήματα στην οδοντιατρική, που σχετίζονται με τον πόνο ή τις μακρές επεμβάσεις και μία πραγματικότητα που λέει ότι τα laser είναι μία νέα τεχνολογία, την οποία η οδοντιατρική κοινότητα προσπαθεί να την αξιοποιήσει, σε πλαίσια όμως αυστηρά επιστημονικά και όχι απλώς για επίδειξη ή για διαφημιστικούς λόγους. Είναι ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα του συνεδρίου μας, το οποίο νομίζουμε ότι θα δώσει πολλές απαντήσεις στους οδοντιάτρους, σχετικά με τα laser και τις εφαρμογές τους στην οδοντιατρική.

Care
Τα εμφυτεύματα θα δώσουν λύσεις στα οδοντιατρικά προβλήματα; Υπάρχουν ανακοινώσεις που αφορούν τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων;

Δ.Κ.
Η εμφυτευματολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές προόδους. Αυτή τη στιγμή έχουν μπει τα εμφυτεύματα στην καθημερινή κλινική πράξη και λύνουν προβλήματα, όταν αυτά εφαρμόζονται από εξειδικευμένους συναδέλφους, που εχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αντικείμενο της εμφυτευματολογίας. Ενα μεγάλο κομμάτι των ανακοινώσεων του 20ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνέδριου αφορά ανακοινώσεις γύρω απο τα εμφυτεύματα, που δείχνουν ότι οι ασθενείς μπορούν και πρέπει να τα εμπιστεύονται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση