τι ειναι η αποστειρωση και τι η απολυμανση | φασεις υπνου | χοληστερινη τρανσαμινασες

Στοματική υγιεινή


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η στοματική υγιεινή περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών όπως το βούρτσισμα των δοντιών, τη χρήση του οδοντιατρικού νήματος και τις διάφορες στοματοπλύσεις. Το κυριότερο μέσο στοματικής υγιεινής είναι ο μηχανικός καθαρισμός με την οδοντόβουρτσα ενώ όλα τα υπόλοιπα μέσα αποτελούν χρήσιμα μεν, αλλά βοηθητικά όπλα.

Πως βουρτσίζουμε τα δόντια

Αφού κάνουμε λίγο αφρό, για να αποκτήσουμε τη γεύση της οδοντόκρεμας, ξεκινάμε από τα πάνω ή τα κάτω δόντια, όπως μας βολεύει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ασχολούμαστε με όλες τις επιφάνειες των δοντιών(πρώτα τις εξωτερικές και μετά τις εσωτερικές και τις μασητικές ή αντίστροφα)και άσχετα με το πόσα δόντια αγκαλιάζει η οδοντόβουρτσα, εμείς πλένουμε δύο-δύο τα δόντια, με τη σειρά. Τοποθετούμε αρχικά την οδοντόβουρτσα με γωνία 45 μοιρών ως προς τον επιμήκη άξονα των δοντιών που πλένουμε, ώστε οι άκρες των τριχών να ακουμπούν ένα τμήμα από τα ούλα, την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε και να εισχωρούν και στα μεσοδόντια διαστήματα. Κατόπιν η κίνηση που εκτελούμε είναι απλώς δεξιά κι αριστερά κάπου είκοσι φορές. Δύο σημεία που χρειάζονται προσοχή στο βούρτσισμα των δοντιών είναι ο χρόνος που διαρκεί και δεν πρέπει να είναι λιγότερος από πέντε λεπτά καθώς και ο έλεγχος κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος που γίνεται σε όρθια στάση μπροστά στον καθρέφτη και με ανοιχτό το στόμα.

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας

Ο μηχανικός καθαρισμός με την οδοντόβουρτσα έχει σαν στόχο τον έλεγχο της μικροβιακής πλάκας, πριν προλάβει να μετεξελιχθεί σε πέτρα. Γι' αυτό τον λόγο πέραν του ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με επιμέλεια, έχει μεγάλη σημασία η καθημερινή ενασχόληση με την στοματική υγιεινή και μάλιστα μετά από κάθε γεύμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.