εξογκωμα στο κολπο | σπλαχνικο κρανιο | ανανεωτικη ιατρική | τι είναι παραπληγία | peristefanitida | η λευκοπλακία

Τερηδόνα και ουλίτιδα της κύησης


Υπάρχει η λαϊκή πρόληψη ότι η γυναίκα κινδυνεύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να χάσει μερικά από τα δόντια της. Μάλιστα η ευαισθησία αυτή αποδίδεται στην απορρόφηση του ασβεστίου των δοντιών της μητέρας από το κύημα.

Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για αυτό που πιστεύεται από τον κόσμο, σχετικά με την αυξημένη πιθανότητα απώλειας δοντιών κατά τη διάρκεια της κύησης.

Πρόκειται για καθαρή σύμπτωση κατά την οποία η έγκυος γυναίκα "πληρώνει" το τίμημα της κακής στοματικής υγιεινής στην παιδική και εφηβική ηλικία. Με άλλα λόγια, τα δόντια θα χάνονταν λόγω της τερηδόνας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είτε η γυναίκα ήταν έγκυος είτε όχι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.