Πονόδοντος και ούζο… καμία σχέση!

Η καλύτερη ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι όταν δεν πονάτε.

Στους περισσότερους μας έχει τύχει, να μας πονέσει κάποιο δόντι. Και σίγουρα κάποιοι θα κατέφυγαν στο ούζο ή σε κάτι παρόμοιο για να ηρεμήσουν.

Ο πόνος του δοντιού είναι από τους πιο δυνατούς και ενοχλητικούς πόνους και ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε είναι να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο μας. Πολλές φορές όμως κάποιοι είτε από φόβο, είτε επειδή δεν μπορούν να βρούν τον οδοντίατρο τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον πόνο με ανορθόδοξες μεθόδους. Δυστυχώς όμως, το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν την κατάσταση τους και να επιδεινώνουν τα συμπτώματα.

Το πιο δημοφιλές ‘γιατρικό’ σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι το ούζο το οποίο αντί να κάνει καλό ερεθίζει έντονα τα ούλα. Το ελαφρό μούδιασμα που προκαλεί, απλώς δίνει την πρόσκαιρη ψευδαίσθηση ότι ο πόνος μειώθηκε.

Αν δεν βρίσκετε λοιπόν κάποιον οδοντίατρο, προσπαθήστε με κάποιο παυσίπονο να αντιμετωπίσετε τον πόνο και αποφύγετε να πάρετε τα φάρμακα που σας σύστησε ο γείτονας. Και να θυμάστε: η καλύτερη ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι όταν δεν πονάτε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση