Πώς να επιλέξω την κατάλληλη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Ο γιατρός που κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών δε λειτουργεί ατομικά. Ειδική επιστημονική ομάδα που τον πλαισιώνει συμμετέχει στη μεταμόσχευση και έχει το δικό της ρόλο.

Γράφει ο Βεκρής Αναστάσιος, πλαστικός χειρουργός στα Ιλίσια και συνεργάτης του doctoranytime.gr 

Γιατρός, επιστημονική ομάδα, εμπειρία, τεχνική, εικόνες από αποτελέσματα και συστάσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξετε πριν επιλέξετε τον ειδικό που θα σας κάνει την εμφύτευση μαλλιών, γενίου ή φρυδιών.

Όταν πάρετε την απόφαση να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών και γενίου, ακολουθεί η έρευνα αγοράς. Ευτυχώς υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για να επιλέξετε κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών και κάποια από αυτά μάλιστα έχουν ανακοινωθεί από την Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS). Ειδικότερα:

Ο γιατρός

Αρχικά η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία παίζουν σημαντικό ρόλο. Από προσωπική πείρα, δεν αρκεί η ειδικότητά μου στην πλαστική χειρουργική. Χρειάστηκε να εκπαιδευτώ δίπλα σε διάσημους ειδικούς μεταμόσχευσης μαλλιών στην Κορέα και να εφαρμόσω στην πράξη τις τεχνικές μέσω χιλιάδων συνεδριών σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία. Αυτό με βοήθησε να εστιάσω σε διάφορες τεχνικές, είδη τριχοθυλακίων, φυλετικά χαρακτηριστικά και χρώμα δέρματος καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης που συνηγορούν στο φυσικό αποτέλεσμα. Επομένως, πρέπει να δείτε αν ο γιατρός έχει εξειδικευτεί και πού και σε ποιες μεθόδους.

Επιστημονική ομάδα

Ο γιατρός που κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών δε λειτουργεί ατομικά. Ειδική επιστημονική ομάδα που τον πλαισιώνει συμμετέχει στη μεταμόσχευση και έχει το δικό της ρόλο. Πόσο έμπειρη είναι η ομάδα αυτή; Γνωρίζει τις τεχνικές τοποθέτησης και τη διατήρηση της ποιότητας και ασφάλειας; Αυτή είναι η μισή δουλειά που θα κρίνει την επιτυχία ή όχι της διαδικασίας.

Η τεχνική

Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζουμε είναι η FUE. Με αυτήν δεν έχουμε τα σημάδια και τις ουλές που αφήνει η παλαιότερη τεχνική Fut ή Strip, την οποία δυστυχώς εφαρμόζουν ακόμη κάποιοι γιατροί. Αντίθετα, στην FUE λαμβάνουμε και μεταφέρουμε τριχοθυλάκια ένα προς ένα και τα σημάδια είναι ανύπαρκτα. Η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία χωρίς καθόλου πόνο.

Αποτελέσματα

Φροντίστε να δείτε αποτελέσματα από περιστατικά του γιατρού και να μιλήσετε με ασθενείς του. Οι ικανοποιημένοι ασθενείς είναι η καλύτερη διαφήμιση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση