Τι είναι ο Ωτοβελονισμός και η Ωτοθεραπεία

Ο Ωτοβελονισμός και η Ωτοθεραπεία είναι η θεραπευτική εκείνη μέθοδος που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού για τη διάγνωση και την θεραπεία διαφόρων ασθενειών που αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό.

Ο Ωτοβελονισμός στηρίζεται αφ’ ενός στις αρχές και τους κανόνες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, στον Κλασσικό παραδοσιακό Βελονισμό, αλλά και στις σύγχρονες νευροφυσιολογικες αρχές.

Χρησιμοποιήθηκε μεθοδικά και συστηματικά στην Γαλλία από τον Dr. Paul Nogier (1908 – 1996) την δεκαετία του 1950 ο οποίος διεκδικεί και την πατρότητα του. Συνήθως εφαρμόζεται θεραπευτικά σε συνδυασμό με τον κλασσικό βελονισμό (βελονισμός όπου χρησιμοποιούνται σημεία σε όλο το σώμα του ασθενούς).

Το Πτερύγιο του Αυτιού αποτελεί ένα όργανο με εξαιρετική σημασία αφού αυτό:

  • Αντιπροσωπεύει την σωματοτοπική απεικόνιση όλου του οργανισμού (εικόνα του ανεστραμμένου εμβρύου)
  • Διαθέτει μια πολύ πλούσια νεύρωση με πλήθος νευρικών απολήξεων και υποδοχέων.
Auriculotherapy

Τρόποι εφαρμογής του Ωτοβελονισμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερεθισμού των αντανακλαστικών αυτών σημείων του αυτιού όπως η μάλαξη, ο Ηλεκτροβελονισμός , η τοποθέτηση βελόνων ,η εφαρμογή ειδικών σφαιριδίων η σπόρων, τα μαγνητάκια η ημι-μόνιμες βελόνες και πολλά άλλα.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του Ωτοβελονισμού

  • Γρήγορη, εύκολη και άμεση τεχνική
  • Πολύ καλή απόκριση σε οξείες καταστάσεις και κυρίως στους μυοσκελετικούς πόνους
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικός στην προσπάθεια απεξάρτησης ουσιών (κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α.) και έλεγχος της όρεξης (βουλιμία και παχυσαρκία)
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις άγχους (stress) και αϋπνίας.
  • Συνεχιζόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα του βελονισμού ακόμα και όταν ο ασθενής βρίσκεται στο χώρο του και στα μεσοδιαστήματα τον θεραπευτικών του συνεδρίων.

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά ο Ωτοβελονισμός για αδυνάτισμα αλλά και για την διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση