εμβολιο ιλαρα-ερυθρα-παρωτιτιδα παρενεργειες | λοιμωξη | μικροβιο στους πνευμονες | ru 486 χαπι

Θυρεοειδής και παχυσαρκία

Αν ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί, τότε παίρνουμε βάρος και αντίστροφα. Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν ευθύνεται ο θυρεοειδής για την παχυσαρκία.

Πολύ συχνά τις ατασθαλίες που κάνουμε στη διατροφή μας τις "χρεώνεται" ο θυρεοειδής αδένας μας ή γενικότερα ο μεταβολισμός μας, που τον ενοχοποιούμε εύκολα για τα παραπάνω κιλά μας.

Ο θυρεοειδής αδένας έχει ουσιώδη ρόλο στο μεταβολισμό, παράγοντας την ορμόνη θυροξίνη που ευνοεί τον καταβολισμό, δηλαδή την κατανάλωση ενέργειας. Ετσι, αν ο θυρεοειδής υπερλειτουργεί (κατάσταση που χαρακτηρίζεται με το γενικότερο όρο "υπερθυρεοειδισμός"), τότε χάνουμε βάρος. Αντίθετα, αν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί ("υποθυρεοειδισμός"), τότε παίρνουμε βάρος.

Αυτό όμως συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη ομάδα παθήσεων, που τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να διαγνωσθούν με απλές εξετάσεις αίματος (μέτρηση ορμονών) και συχνά το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς.

Αν λοιπόν, πιστεύουμε οτι παχαίνουμε αδικαιολόγητα (χωρίς να τρώμε περισσότερο), θα πρέπει να ζητήσουμε τη συμβουλή του παθολόγου ή του ενδοκρινολόγου, για να αποδειχθεί αν τελικά φταίει ο θυρεοειδής. Σε περίπτωση που ο έλεγχος είναι αρνητικός (τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει), θα πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να αυξήσουμε την αυτοπειθαρχία μας, κάτι στο οποίο ο θυρεοειδής δεν έχει σημαντικό ρόλο!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.