καμπυλη σακχαρου προετοιμασια | ερπης ζωστηρ ωμοπλατης | αντιμετώπιση κράμπας

Προσοχή στην τενοντίτιδα του αχίλλειου


Αν κατά την διάρκεια της άσκησης ή μετά από αυτήν νιώθετε κάποια ενόχληση στον αχίλλειο τένοντα, μην το παραβλέψετε. Η τενοντίτιδα του αχίλλειου είναι μια πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί συχνά άτομα που ασκούνται συστηματικά και καταπονούν σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο τένοντα. Συνήθως εμφανίζεται σε αθλητές μεγάλων αποστάσεων ή σπρίντερ αλλά και σε ανθρώπους που δεν έχουν ευλύγιστους, εξισορροπημένους και δυνατούς μύς.

Επιπλέον, άτομα που είναι υπέρβαρα, δεν γυμνάζονται με τον σωστό τρόπο και δεν φορούν τα κατάλληλα παπούτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στον αχίλλειο, λόγω των αυξημένων φορτίων που δέχεται το συγκεκριμένο σημείο.

Από την στιγμή που θα γίνει η διάγνωση, η διαδικασία της αποκατάστασης απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται υπομονή, κυρίως από τους αθλητές που αναγκάζονται να διακόψουν για κάποιο χρονικό διάστημα τις προπονήσεις τους, επιμονή και πιστή εκτέλεση των οδηγιών που δίνει ο γιατρός.

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει η θεραπεία. Ανάλογα με την σοβαρότητα της περίπτωσης ακολουθείται και η αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Συνήθως περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία σε συνδυασμό με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ασκήσεις ενδυνάμωσης της περιοχής.

Η τοποθέτηση του ποδιού σε ορθή γωνία διατηρεί τον τένοντα σε μια ελαφριά διάταση, η οποία βοηθά τον αχίλλειο να αναρρώσει. Συνήθως, συστήνεται και η τοποθέτηση ειδικών πάτων στα παπούτσια έτσι ώστε να ανυψώνεται το πόδι και να απομακρύνει την επιβάρυνση του τένοντα.

Μόλις η θεραπεία τελειώσει και οι πόνοι εξαλειφθούν, μην ξεθαρρέψετε απότομα. Η επανένταξη σας στις αθλητικές δραστηριότητες πρέπει να είναι προοδευτική και ιδιαίτερα προσεκτική, για την αποφυγή υποτροπής.

Θυμηθείτε ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ σας και μην βιαστείτε να εκτελέσετε ασκήσεις που δεν είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι η αποχή από την προπόνηση αποδυνάμωσε το μυικό σας σύστημα και ότι θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να το επαναφέρετε.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.