εμβολιο ιλαρασ ερυθρασ παρωτιτιδασ πυρετος | γαστριτιδα αντιμετωπιση | αεροβια ασκηση | αντιτετανικος ορος

Κράμπες στα πόδια


Οι κράμπες στα πόδια, αυτές οι επώδυνες μυϊκές συσπάσεις, ταλαιπωρούν αρκετά συχνά πολύ κόσμο.

Η αιτιολογία δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένη. Ωστόσο, ενοχοποιούνται καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, η υπερβολική κούραση ή η έντονη και απότομη μυϊκή άσκηση, οι διαταραχές σε ηλεκτρολύτες (όπως το ασβέστιο και το κάλιο), η αφυδάτωση, η μη επαρκής διάταση των μυών πριν από τη γυμναστική, συγκεκριμένα φάρμακα, όπως κάποια διουρητικά και η υπερβολική έκθεση σε συνθήκες καύσωνα.

Η αυξημένη ηλικία και η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι προδιαθεσικοί παράγοντες για τη συχνή εμφάνιση κραμπών.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αντιμετώπιση (λύση) της κράμπας είναι απλή. Πρώτα - πρώτα, ψυχραιμία! Εφαρμόζεται ήπια τοπική πίεση στον μυ που παρουσιάζει επώδυνη σύσπαση. Ελαφρό μασάζ είναι ευεργετικό. Γίνεται προσπάθεια για ήπια διάταση του συσπασθέντος μυός, για παράδειγμα στη γάμπα τεντώνουμε το πόδι και φέρνουμε τα δάχτυλα προς το μέρος μας.

Αν και συχνά δεν κρύβουν κάποια παθολογική κατάσταση, θα πρέπει να αναφερθούν στο γιατρό σας, ώστε να αποκλεισθούν σπανιότερες περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.