Το φαρμακείο των διακοπών

Χρήσιμο είναι στις διακοπές να έχουμε μαζί μας κάποια φάρμακα και εφόδια που θα μας βοηθήσουν να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες σε συνηθισμένα προβλήματα, όπως μικροτραυματισμούς, ηλιακά εγκαύματα, ήπιες γαστρεντερίτιδες, τσιμήματα εντόμων και άλλα.

Ενα σωστό φαρμακείο διακοπών/αυτοκινήτου πρέπει οπωσδήποτε να έχει επιδεσμικό υλικό (γάζες ελαστικές αιμοστατικές, γάζες αποστειρωμένες, oξυζενέ, ιώδιο, οινόπνευμα, αντιισταμινική αλοιφή ή γέλη, αντιπυρετικά και αναλγητικά χάπια. Παγοκύστες ή πετσέτες για κομπρέσες και κάποιο σκεύασμα κατά της ναυτίας μπορεί να φανούν χρήσιμα. Μην ξεχάσετε ένα θερμόμετρο.

Ανάλογα με το ιστορικό του καθενός, μπορείτε ακόμη να έχετε μαζί σας και χάπια που αντιμετωπίζουν τις ξινίλες και τις όξινες ερυγές, όπως επίσης και κάποια αντιδιαρροϊκά δισκία ή άλλα ειδικά φάρμακα που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός σας.

Το φαρμακείο σας να φυλάσσεται σε σκιά. Όχι στον ήλιο, όχι μέσα στο αυτοκίνητο σε υψηλή θερμοκρασία.

Μην περιμένετε, ωστόσο, τα πάντα από τα φάρμακα. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική. Όχι ατέλειωτες ώρες στον ήλιο. Δεν τρώμε ύποπτες και αλλοιωμένες τροφές. Δεν κάνουμε μπάνιο φαγωμένοι. Δεν καταναλώνουμε αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσεως!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση