Κλειστά τα φαρμακεία 10 και 11 Μαρτίου

Πηγή: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

  • Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
  • ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
  • Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
  • Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων.

Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε, εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.

Δηλώσεις Λουράντου

Όπως ανάλυσε στην ενημερωτική του εισήγηση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. η τρόικα έχει δηλώσει την απόφασή της να επιβάλλει όλα τα μέτρα που περιέχονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τα φαρμακεία.

Έτσι:

  • τίθεται σε αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων αφήνοντας την εισροή ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων σε αυτά…
  • μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το οποίο θα γίνει αν το … κρίνουν σκόπιμο σε επόμενη αξιολόγηση…
  • καταργούνται τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια αφού η τρόικα επιθυμεί πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος… επειδή υποτίθεται ότι αυτά εμποδίζουν τον ανταγωνισμό.
  • απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων χωρίς οι σύλλογοι να παίζουν κάποιο ρόλο.
  • προωθούνται τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ στα super markets… κατά τα πρότυπα των συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλα αυτά που αναφέρονται ανωτέρω, και που η τρόικα προτίθεται να επιβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος.Είναι πλέον σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία Κυβέρνηση αλλά με τρεις υπαλλήλους των ιδιωτικών συμφερόντων και των Τραπεζών που προσπαθούν να πειραματιστούν πάνω στα Ελληνικά ερείπια που έχουν δημιουργήσει.

Αναλυτικότερα εδώ.

Δηλώσεις Θεοδοσιάδη

Δείτε το video με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση