συνδρομο διαχυτης ενδαγγειακης πηξησ πως εκδηλωνεται εργαστηριακα | καλυτερη αεροβια ασκηση

Κλειστά τα φαρμακεία 10 και 11 ΜαρτίουΠηγή: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

  • Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
  • ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
  • Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
  • Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων.

Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε, εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.

Δηλώσεις Λουράντου

Όπως ανάλυσε στην ενημερωτική του εισήγηση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. η τρόικα έχει δηλώσει την απόφασή της να επιβάλλει όλα τα μέτρα που περιέχονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τα φαρμακεία.

Έτσι:

  • τίθεται σε αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων αφήνοντας την εισροή ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων σε αυτά...
  • μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το οποίο θα γίνει αν το ... κρίνουν σκόπιμο σε επόμενη αξιολόγηση...
  • καταργούνται τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια αφού η τρόικα επιθυμεί πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος... επειδή υποτίθεται ότι αυτά εμποδίζουν τον ανταγωνισμό.
  • απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων χωρίς οι σύλλογοι να παίζουν κάποιο ρόλο.
  • προωθούνται τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ στα super markets... κατά τα πρότυπα των συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλα αυτά που αναφέρονται ανωτέρω, και που η τρόικα προτίθεται να επιβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος.Είναι πλέον σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία Κυβέρνηση αλλά με τρεις υπαλλήλους των ιδιωτικών συμφερόντων και των Τραπεζών που προσπαθούν να πειραματιστούν πάνω στα Ελληνικά ερείπια που έχουν δημιουργήσει.

Αναλυτικότερα εδώ.

Δηλώσεις Θεοδοσιάδη

Δείτε το video με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.