θερμιδες σε κιλα | δαγκωνω το εσωτερικο μαγουλο μου στον υπνο | τσιμπηματα στο στηθος δεξια και πονος

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΦΥΡΩΝ

Η θεραπεία των αμφισφυρίων και τρισφυρίων καταγμάτων είναι κατά κανόνα χειρουργική.

Γενικά

Τα κατάγματα των σφυρών είναι τα συχνότερα που συμβαίνουν στον ανθρώπινο σκελετό μετά τα κατάγματα του κάτω άκρου της κερκίδας. Εχουμε το έξω σφυρό (κάτω πέρας της περόνης), το έσω σφυρό (κάτω πέρας της κνήμης) και το οπίσθιο σφυρό (οπίσθιο χείλος κάτω επίφυσης της κνήμης).

Ταξινόμηση

Τα κατάγματα διαιρούνται σε μεμονωμένα κατάγματα έσω ή έξω σφυρού, σε κατάγματα και των δύο σφυρών (αμφισφύρια) και σε τρισφύρια κατάγματα (όταν συμμετέχει και το οπίσθιο χείλος της κάτω επίφυσης της κνήμης.

Θεραπεία

Τα κατάγματα των σφυρών είναι ενδαρθρικά κατάγματα οπότε η αποκατάσταση της άρθρωσης οφείλει να είναι ανατομική για να λειτουργήσει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Η θεραπεία των αμφισφυρίων και τρισφυρίων καταγμάτων είναι κατά κανόνα χειρουργική.

Συντηρητική θεραπεία (ανάταξη και εφαρμογή γύψου για 8-10 εβδομάδες) μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε περιπτώσεις όπου επιτυγχάνεται ανατομική ανάταξη. Και πάλι, όμως, πολλές φορές με το είδος αυτό της θεραπείας έχουν παρατηρηθεί όψιμες παρεκτοπίσεις. Για το λόγο αυτό η χειρουργική θεραπεία στα κατάγματα σφυρών τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη μέθοδο εκλογής.

Η συνύπαρξη κακώσεων των μαλακών μορίων της άρθρωσης όπως είναι ο πρόσθιος κνημοπερονιαίος σύνδεσμος, ο πρόσθιος θύλακος, ο έξω και ο έσω πλάγιος σύνδεσμος, απαιτεί τη συρραφή τους κατά τη διάρκεια της επεμβάσεως. Μόνο με την αποκατάσταση οστών και μαλακών μορίων θα δημιουργηθούν ξανά συνθήκες φυσιολογικής λειτουργίας της άρθρωσης και θα αποφευχθούν δυσάρεστα για τον άρρωστο επακόλουθα (δηλαδή δυσκαμψία, μετατραυματική αρθρίτιδα, αστάθεια).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.