κλάσμα εξώθησης | ΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ; | παχυνση εδομητριου | γιατί είναι σκληρή η κοιλιά μου

ΔΙΑΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΓΜΑ ΜΗΡΙΑΙΟΥ


Το διατροχαντήριο κάταγμα ανήκει στα κατάγματα του άνω άκρου του μηριαίου οστού. Είναι ίσως το πιο συχνό κάταγμα που συμβαίνει σε άτομα μεγάλης ηλικίας (συνήθως άνω των 70 ετών). Η κλινική εικόνα είναι χαρακτηριστική: εξωτερική στροφή του άκρου ποδός και βράχυνση. Επίσης παρατηρείται αδυναμία βαδίσεως και ορθοστατήσεως. Τα κατάγματα αυτά προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Τα άτομα είναι ηλικιωμένα, η γενική τους κατάσταση τις περισσότερες φορές δεν είναι καλή και επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο λόγω του κατάγματος.

Η θεραπεία των καταγμάτων αυτών είναι χειρουργική, γιατί η εγχείρηση είναι η μόνη οδός που θα οδηγήσει στην ταχεία κινητοποίηση και έγερση του αρρώστου με αποτέλεσμα να αποφευχθούν όλα τα προβλήματα της μακροχρόνιας κατάκλισης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.