λυμωξη | πως χρησιμοποιειται η ελαστινη | παραπαταει ο σκυλος | διατροφη ηπατοπαθειας | ακροαστικα

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ


Γενικά

Τα κατάγματα της διάφυσης του μηριαίου συμβαίνουν σ’ όλες τις ηλικίες, συχνότερα όμως σε νέα άτομα ύστερα από τροχαία ατυχήματα ή πτώση από μεγάλο ύψος. Για να σπάσει το μηριαίο στη διάφυση του, χρειάζεται να δράσει ισχυρή βία που συνήθως προκαλεί μεγάλες μυϊκές κακώσεις και μεγάλη απώλεια αίματος (σχηματίζονται μεγάλα αιματώματα) που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αρτηριακής πίεσης και σε ανάγκη μετάγγισης. Πόνος στο μηρό, βράχυνση και κατάργηση της λειτουργικότητας του σκέλους αποτελούν τα σπουδαιότερα κλινικά σημεία του κατάγματος.

Αντιμετώπιση

Τα κατάγματα του μηριαίου δύσκολα συγκρατώνται συντηρητικά σε θέση ανατάξεως αλλά και ο χρόνος για πλήρη αποθεραπεία πολλές φορές ξεπερνάει τους τέσσερις μήνες. Γι’ αυτό τα κατάγματα της διάφυσης του μηριαίου αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, για να επιτευχθεί σταθερή συγκράτηση που να είναι σε θέση να εξουδετερώσει τα μεγάλα φορτία που δέχεται η περιοχή και συγχρόνως να επιτρέψει την πρώϊμη κινητοποίηση του ασθενούς.

Υπάρχουν δυο μέθοδοι χειρουργικής θεραπείας
α) Η ενδομυελική ήλωση και
β) η οστεοσύνθεση με μεταλλική πλάκα και βίδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.