δεν μπορω να βγαλω αερια | τκε | Stigma anaimias | sintriptiko katagma braxioniou ostou ti xeirourgio ginete

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΥΣΕΩΣ ΚΝΗΜΗΣ


Γενικά

Στην κνήμη συμβαίνουν όλα τα είδη των καταγμάτων. Η βία μπορεί να είναι άμεση προκαλώντας συνήθως εγκάρσια, ελαφρά λοξά ή και συντριπτικά κατάγματα ή έμμεση, οπότε προκαλούνται λοξά και σπειροειδή κατάγματα. Μπορεί επίσης τα κατάγματα να είναι διπολικά, να οφείλονται σε καταπόνηση και πολύ συχνά να είναι ανοιχτά, επειδή η πρόσθιο-εσωτερική επιφάνεια της κνήμης βρίσκεται αμέσως κάτω από το δέρμα.
Τα κατάγματα αφορούν στη μεγαλύτερη αναλογία και τα δυο οστά, σπανιότερα μόνο τη κνήμη και πολύ πιο σπάνια μόνο την περόνη. Η διάγνωση βασίζεται στη κλινική εικόνα, που συνήθως είναι η τυπική των καταγμάτων και στον ακτινολογικό έλεγχο.

Θεραπεία

Η θεραπεία των καταγμάτων της κνήμης μπορεί να γίνει συντηρητικά ή χειρουργικά.

Το κάταγμα της διάφυσης της κνήμης έχει την εξής ιδιομορφία στην θεραπεία του. Για να επανέλθει ο ασθενής στην προηγούμενη κατάσταση του και να μη παραμείνει καμία αναπηρία, πρέπει οι αρθρώσεις του γόνατος και της ποδοκνημικής να διατηρήσουν τις φυσιολογικές τους σχέσεις, που εύκολα διαταράσσονται όταν η κνήμη πωρωθεί με βράχυνση, γωνίωση ή στροφή. Η συντηρητική αγωγή συνίσταται σε ανάταξη και ακινητοποίηση με γύψο, ενώ η χειρουργική αγωγή περιλαμβάνει την εφαρμογή εξωτερικής οστεοσύνθεσης ή ενδομυελικού ήλου ή οστεοσύνθεσης με πλάκα και βίδες.

Ασφαλής πώρωση των καταγμάτων της διάφυσης της κνήμης επέρχεται συνήθως μετά από 3-4 μήνες. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις καθυστερημένης πώρωσης ή και ψευδάρθρωσης όπου χρειάζεται συνήθως χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.