ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας τεστ | fymativsh | ποιοι μυες κανουν εκταση κορμου | λαγόνιος μυς

Τι είναι η καμπύλη σακχάρου;

Υποβάλλουμε το πάγκρεας σε μια μορφή 'κοπώσεως' και μελετάμε την ικανότητά του να ρυθμίζει επαρκώς το σάκχαρο υπό τις συνθήκες αυτές.

Οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου στο αίμα (με τον ασθενή νηστικό) κυμαίνονται από 70 -110 mg/dL (με μικρές διακυμάνσεις ανάλογα το εργαστήριο που διεξάγεται η εξέταση). Τιμές σακχάρου στο αίμα (πάντα με τον ασθενή νηστικό) πάνω από 140 mg/dL σε δύο τουλάχιστον μετρήσεις θέτουν τη διάγνωση του σακχαρώδους διαβήτη.

Σε ενδιάμεσες τιμές διενεργείται μια εξέταση που λέγεται καμπύλη σακχάρου (ή πιό σωστά 'δοκιμασία ανοχής γλυκόζης', διεθνώς glucose tolerance test). Η καμπύλη σακχάρου σκοπό έχει να αποκαλύψει μια μορφή σακχαρώδους διαβήτη, που λέγεται 'υποκλινικός' διαβήτης. Στην εξέταση αυτή δίνουμε μια μεγάλη ποσότητα γλυκόζης και μετράμε τις τιμές σακχάρου στο αίμα ανά μισάωρο για 2 με 3 ώρες. Υποβάλλουμε δηλαδή το πάγκρεας σε μια μορφή 'κοπώσεως' και μελετάμε την ικανότητά του να ρυθμίζει επαρκώς το σάκχαρο υπό τις συνθήκες αυτές.

Ετσι σχηματίζεται μια 'καμπύλη σακχάρου' από τις τιμές που παίρνουμε. Οταν οι τιμές αυτές είναι πάνω από κάποια όρια, η εξέταση είναι παθολογική και θέτει τη διάγνωση του υποκλινικού διαβήτη.

Δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία σχετικά με τις τιμές αυτές. Οι πλέον αποδεκτές μετρήσεις που κάνουν μια καμπύλη σακχάρου παθολογική είναι τιμές σακχάρου πάνω από 200 σε μέτρηση μετά από ένα δίωρο.

Η εξέταση βρίσκει επίσης εφαρμογή στη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη της κύησης και στη διάγνωση της μεγαλακρίας. Μερικές φορές παρατηρείται κάποια υπερβολή στη διενέργεια της εξέτασης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.