πνευμονικο αποστημα | νόσος crohn | βουβωνοκήλη σε γυναικα | κολικος εντερου

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΦΑΛΑΓΓΩΝ


Τα κατάγματα των φαλάγγων των δακτύλων του χεριού χρειάζονται ακριβή ανάταξη, καλή συγκράτηση και έγκαιρη κινητοποίηση των φάλαγγο-φαλαγγικών αρθρώσεων. Οι τελευταίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στην ακινητοποίηση, η οποία όταν περάσει τις 3 εβδομάδες μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία πολλές φορές μόνιμη.

Μετά την ανάταξη η ακινητοποίηση τους μπορεί να γίνει με στήριξη στο γειτονικό δάκτυλο ή με νάρθηκες αλουμινίου ή βελόνες Κirshner.

Τα ανοικτά κατάγματα των φαλάγγων (κατάγματα στα οποία έχουμε λύση της συνεχείας του δέρματος, τραύμα των μαλακών μορίων της περιοχής που επιτρέπει επικοινωνία με τον εξωτερικό χώρο) αντιμετωπίζονται χειρουργικά.

Τα κατάγματα της ονυχοφόρου φάλαγγας είτε ανοικτά είτε κλειστά δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιμετωπίζονται συνήθως συντηρητικά με νάρθηκα από αλουμίνιο αφού πρώτα ραφτούν τα μαλακά μόρια όταν το κάταγμα είναι ανοικτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.