συμπεριφορα γατου μετα απο στειρωση | ανασφαλεια γυναικων με τους γυμνασμενους | καθαριστης αυτιων

Ονυχοφαγία

Τι συμβαίνει όταν το παιδί σας τρώει τα νύχια του; Θυμηθείτε, ότι η ονυχοφαγία δεν είναι αναγκαστικά ένα σοβαρό σύμπτωμα σε ένα γενικά ευχαριστημένο και ευτυχισμένο παιδί, αλλά αξίζει να σκεφθείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Η ονυχοφαγία είναι μία από τις πιο κοινές «κακές» συνήθειες που τη δοκιμάζουν κάποια στιγμή της ζωής τους, το ένα τρίτο των παιδιών. Συνήθως αποτελεί μια περιστασιακή συνήθεια στην οποία δεν πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Για αυτό και δεν πρέπει να μαλώνουμε το παιδί, διότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε σπουδαιότητα σε ένα γεγονός το οποίο μπορεί να είναι παροδικό.

Η ονυχοφαγία είναι ο τρόπος που βρίσκει το παιδί ή ο ενήλικας για να εκφράσει το άγχος του ή τη συναισθηματική ένταση στην οποία βρίσκεται, εξ’ αιτίας κάποιων καταστάσεων που βιώνει.

Ο ρόλος του γονιού σε αυτήν την περίπτωση είναι να βοηθήσει το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του, και να εντοπίσει τις καταστάσεις που του προκαλούν αυτό το άγχος. Ελέγξετε και τη δική σας συμπεριφορά. Μήπως το διορθώνετε, το προειδοποιείτε, ή το μαλώνετε πάρα πολύ;

Βοηθήστε λοιπόν το παιδί να σταματήσει αυτή του τη συνήθεια, αλλάζοντας πρώτα τη δική σας συμπεριφορά προς εκείνο.

Θυμηθείτε, ότι η ονυχοφαγία δεν είναι αναγκαστικά ένα σοβαρό σύμπτωμα σε ένα γενικά ευχαριστημένο και ευτυχισμένο παιδί, αλλά αξίζει να σκεφθείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.