πνευμονια | συμπτωματα καρκινου λεπτου εντερου | βηματοδοτης | μεσογειακη αναιμια και εγκυμοσυνη

Παιδική παχυσαρκία: αυξάνει επικίνδυνα


Ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες αυξάνει επικίνδυνα τις τελευταίες δεκαετίες. Η παχυσαρκία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας του σύγχρονου ανθρώπου. Οταν όμως εμφανίζεται με αυξητικές τάσεις στην παιδική ηλικία, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει σοβαρά.

Δεν είναι δύσκολο να βρεί κανείς τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας. Ο κόσμος των μεγάλων μοιάζει αφιλόξενος για το παιδί. Δεν βρίσκει πλέον χώρο και χρόνο να παίξει και να ασκηθεί. Τρέφεται πρόχειρα συχνά με παχεντικά snacks μιας και η παραδοσιακή οικογενειακή διατροφή τείνει να εξαλειφθεί σε μια οικογένεια όπου πατέρας και μητέρα εργάζονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Προσπαθείστε να βοηθήσετε το παιδί να αποκτήσει συνήθειες και ενδιαφέροντα που δεν σχετίζονται με το φαγητό. Το παιδί δεν θα πρέπει να περνάει πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Αντίθετα θα πρέπει να το ενθαρρύνετε να ασκείται. Μην 'απορρίπτετε' το παιδί, δεχτείτε το όπως είναι και βοηθήστε το ουσιαστικά. Μιας και εδώ ισχύει για άλλη μια φορά το 'αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα'...

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.