Παιδική παχυσαρκία: αυξάνει επικίνδυνα

Ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες αυξάνει επικίνδυνα τις τελευταίες δεκαετίες. Η παχυσαρκία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας του σύγχρονου ανθρώπου. Οταν όμως εμφανίζεται με αυξητικές τάσεις στην παιδική ηλικία, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει σοβαρά.

Δεν είναι δύσκολο να βρεί κανείς τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας. Ο κόσμος των μεγάλων μοιάζει αφιλόξενος για το παιδί. Δεν βρίσκει πλέον χώρο και χρόνο να παίξει και να ασκηθεί. Τρέφεται πρόχειρα συχνά με παχεντικά snacks μιας και η παραδοσιακή οικογενειακή διατροφή τείνει να εξαλειφθεί σε μια οικογένεια όπου πατέρας και μητέρα εργάζονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Προσπαθείστε να βοηθήσετε το παιδί να αποκτήσει συνήθειες και ενδιαφέροντα που δεν σχετίζονται με το φαγητό. Το παιδί δεν θα πρέπει να περνάει πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Αντίθετα θα πρέπει να το ενθαρρύνετε να ασκείται. Μην ‘απορρίπτετε’ το παιδί, δεχτείτε το όπως είναι και βοηθήστε το ουσιαστικά. Μιας και εδώ ισχύει για άλλη μια φορά το ‘αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα’…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση