κοπρανα με ασπρη βλεννα | δελτοειδης μυς | μηνισκος | ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ | τραχειοβρογχίτιδα | akroastika

Check-up, τι προετοιμασία χρειάζεται


Το γενικό check-up είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά, μιας και αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους πρόληψης. Χρειάζεται κάποια προετοιμασία.

Για τις γενικές εξετάσεις αίματος:

Την παραμονή της εξετάσεως πρέπει να τηρήσουμε κάποιες διαιτητικές οδηγίες. Το μεσημέρι δεν πρέπει να φάμε κρέας και το βράδυ πρέπει να φάμε ελαφρά (για παράδειγμα ένα τσάι και 1-2 φρυγανιές ή ένα φρούτο). Το πρωί της εξετάσεως δεν πρέπει να φάμε ή να πιούμε κάτι. Μετά την αιμοληψία είναι χρήσιμο να πιούμε ένα χυμό και να φάμε ελαφρά.

Για τη γενική εξέταση ούρων:

Καλό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων με νερό και σαπούνι. Συλλέγουμε πάντα το μεσαίο δείγμα των ούρων, δηλαδή αφήνουμε τα πρώτα ούρα να φύγουν για να ‘καθαρίσει’ με φυσικό τρόπο η ουρήθρα και συλλέγουμε τα επόμενα. Το δείγμα των ούρων δεν πρέπει να μείνει για πολλή ώρα, πρέπει να δοθεί το ταχύτερο στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.