λαγονοψοΐτη | αυξημενες τιμες τρανσαμινασες | HPATIKH ANEPARKEIA | ικα τουμπασ ραντεβου

Τι είναι το σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ;


Η απότομη διακοπή των οινοπνευματωδών ποτών σε άτομο που κάνει κατάχρηση αλκοόλ και είναι εξαρτημένο, μπορεί να συνοδευτεί από την κατάσταση που λέγεται "σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ".

Μερικές ώρες (8-12) μετά την τελευταία κατανάλωση αλκοόλ το άτομο εμφανίζει εφιδρώσεις, ναυτία και τρεμούλα. Συχνά υπάρχουν κράμπες και έμετος. Σε βαρύτερες περιπτώσεις εμφανίζονται σπασμοί, σύγχυση και ψευδαισθήσεις που οδηγούν στην κατάσταση που φέρει το όνομα "τρομώδες παραλήρημα" (delirium tremens). Πρόκειται για κατάσταση που απαιτεί αντιμετώπιση στο νοσοκομείο.

Για την αντιμετώπισή του χορηγούνται ηρεμιστικά και βιταμίνες. Χρειάζεται τη συνδυασμένη θεραπευτική προσέγγιση από παθολόγο για τις οργανικές διαταραχές και ψυχίατρο ή και ψυχολόγο για την ψυχική υποστήριξη του ασθενούς. Συνήθως διαρκεί 4-5 ημέρες.

Ο αλκοολισμός, δηλαδή η κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών και η εξάρτηση που δημιουργείται, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τη σύγχρονη κοινωνία. Πρόκειται για ένα περισσότερο κοινωνικό και λιγότερο ιατρικό πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.