ξηροδερμια σε σκυλι | θεραπευεται η διαβρωτικη γαστριτοδα και πως | φλεγμονή στον αγκώνα

Τι είναι η αφροδισιοφοβία;


Μια όχι τόσο σπάνια επιπλοκή των αφροδισίων νοσημάτων (ακόμα και των λιγότερο σοβαρών από αυτά) είναι η δημιουργία μιας επίμονης φοβίας απέναντι στο sex, που σχετίζεται με τον κίνδυνο νέας μόλυνσης από κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Όπως δηλώνει και ο όρος, πρόκειται για μια φοβία. Απτεται του συναισθηματικού κόσμου του ασθενούς και έχει σαφείς ψυχοσωματικούς χαρακτήρες εκδήλωσης. Μπορεί να ταλαιπωρεί τον ασθενή και έμμεσα το σύντροφό του για μακρύ χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν έχει θεραπευθεί από το αφροδίσιο νόσημα, τουλάχιστον με τη σωματική του διάσταση.

Το άτομο ερμηνεύει κάθε διαταραχή της υγείας του ως 'νέα εκδήλωση' ή 'υποτροπή' του αφροδισίου νοσήματος, ακόμα κι αν ο γιατρός του παρέχει την διαβεβαίωση οτι είναι πλέον θεραπευμένος.

Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της αφροδισιοφοβίας έχουν οι 'ενοχές' που συχνά νοιώθει κανείς όταν το αφροδίσιο νόσημα που ταλαιπώρησε ή ταλαιπωρεί τον ίδιο και το σύντροφό του σχετίζεται με κάποια 'παράνομη' σχέση. Ακόμη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που προκαλούν συχνές υποτροπές (όπως ο έρπητας) μπορεί να λειτουργήσουν σαν επιβαρυντικός παράγοντας.

Η ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφο φαίνεται να αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για να ξεπεράσει κανείς το πρόβλημα. Η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία ενδέχεται να χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.