αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | ηκγ κολποκοιλιακος αποκλεισμος | 476 kcal ποσες θερμιδες?

Τι είναι τα άλγη "της Δευτέρας" ή "του Σεπτεμβρίου";


Σκεφτήκατε ποτέ οτι ένα παιδί μπορεί να παραπονείται για πόνο στην κοιλιά, αλλά και άλλα συμπτώματα καμμιά φορά, συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας ή κάποιον συγκεκριμένο μήνα του έτους. Είναι σύμπτωση οτι τα διαστήματα αυτά συμπίπτουν με την έναρξη των σχολικών υποχρεώσεων;

Η σχολική φοβία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το παιδί φοβάται ή αρνείται να πάει στο σχολείο του. Όχι σπάνια συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιά, αλλά και (σπανιότερα) από έμετο, διάρροια κλπ.

Πρόκειται για μια μορφή σωματοποίησης του άγχους που μπορεί να νοιώθει ένα παιδί όταν πρέπει να πάει στο σχολείο. Και επειδή αυτό συμβαίνει είτε τη Δευτέρα (μετά το Σαββατοκύριακο) είτε το Σεπτέμβριο (μετά τις καλοκαιρινές διακοπές) δημιουργήθηκε ο εκφραστικός πραγματικά όρος άλγη 'της Δευτέρας' ή 'του Σεπτεμβρίου'.

Η συναισθηματική υποστήριξη του παιδιού από την οικογένεια και τον παιδίατρο είναι καθοριστικής σημασίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.