αναπλοεσ στη γιογκα | λοιμωξη αναπνευστικου | χρονια αποφρακτικη πνευμονων κλινικη εξεταση | κυανωση

Η πέμπτη νόσος

Γυναίκες σε εγκυμοσύνη πρέπει να αποφεύγουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με παιδιά που νοσούν.

Πρόκειται για μία ακόμα ασθένεια της παιδικής ηλικίας από αυτές που συνοδεύονται με εξάνθημα (ιλαρά, ερυθρά κλπ). Προκαλείται από τον παρβοϊό Β19. Παρά το περίεργο όνομά της είναι πιό συχνή από όσο νομίζετε. Ονομάσθηκε "πέμπτη νόσος" καθώς βρέθηκε πέμπτη σε μια κατάταξη των εξανθηματικών ασθενειών της παιδικής ηλικίας. Λέγεται επίσης και λοιμώδες ερύθημα.

Χαρακτηριστικό είναι το ερυθρό εξάνθημα στα μάγουλα του παιδιού, χωρίς, συνήθως, άλλες δερματικές αλλοιώσεις (θυμίζει "χαστούκι"). Ωστόσο, το εξάνθημα μπορεί να ποικίλει στην εμφάνισή του.

Πρόκειται για ήπιο νόσημα, που συνήθως αυτοϊάται χωρίς να χρειάζεται ειδική αγωγή. Όπως όλα τα ιογενή νοσήματα, σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρότερες επιπλοκές.

Καθώς ο παρβοϊός Β19 έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο αποβολών, οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη πρέπει να αποφεύγουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με παιδιά που νοσούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.