σπυρι στην εισοδο του κολπου | αποφρακτικός ειλεός | πολυμυοσίτιδα | πολλοι πολυποδες | εκτρωσεις παρενεργειες

Αντιβιοτικά κατά της νόσου των τρελών αγελάδωνΕνα κοινό αντιβιοτικό πιθανόν να είναι αποτελεσματικό για την εξουδετέρωση των πρωτεϊνών που προκαλούν τη νόσο των τρελών αγελάδων, καθώς και άλλων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα Ιταλών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τετρακυκλίνες, μία κατηγορία κοινών αντιβιοτικών, πιθανόν να επηρεάζουν τη δυνατότητα των prions, (των πρωτεϊνών που προκαλούν τη νόσο των τρελών αγελάδων ή σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια BSE) να προκαλέσουν τη νόσο.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο, Carlo Βesta στο Μιλάνο, επεξεργάστηκαν δείγματα ιστών από ασθενείς με vCJD και αγελάδες με BSE, με τετρακυκλίνες.

Η επεξεργασία με τετρακυκλίνες έκαναν τα prions λιγότερο ανθεκτικά στην ενζυματική δράση, ενώ όσο αυξανόταν η δόση τόσο λιγότερο ανθεκτικά γίνονταν τα prions.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες χορήγησαν τετρακυκλίνες σε χάμστερς με scrapie (σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των προβάτων), τα οποία νόσησαν πολύ αργότερα και έζησαν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες δείχνουν ότι οι τετρακυκλίνες, οι οποίες έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση, ανεξάρτητα από την αντιβιοτική τους δράση, πιθανόν να απενεργοποιούν τις πρωτεΐνες (prions) που προκαλούν τη νόσο των τρελών αγελάδων ή άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.