καρκινος στο λεπτο εντερο | προσθιο εμφραγμα | εμβολιο διφθεριτιδας τετανου

Ελπιδοφόρο φάρμακο κατά της νόσου Creutzfeldt-Jacob στον άνθρωπο



Βελτίωση παρουσιάσε η κατάσταση μίας 20χρονης Βρετανίδας που έπασχε από τη νόσο Creutzfeldt-Jacob, μετά από θεραπεία στην οποία υπεβλήθη με τη χρήση ενός πρωτοποριακού φαρμάκου που παρασκευάσθηκε από ερευνητική ομάδα, με την καθοδήγηση του νομπελίστα καθηγητή κ. S. Prusiner.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς στην ασθενή είχε διαγνωσθεί η νόσος τον περασμένο Ιούνιο και πριν ξεκινήσει η θεραπεία, είχε παρουσιάσει παράλυση των άκρων, ενώ είχε πάψει να αναγνωρίζει και τους γονείς της.

Υστερα όμως από δεκαεννιά μέρες θεραπείας με την νέα φαρμακευτική αγωγή, η νεαρή πρώην στρατιωτικός, μπορούσε να περπατά χωρίς υποστήριξη, να χρησιμοποιεί μαχαίρι και πιρούνι και να περνά με επιτυχία τεστ συντονισμού, κάτι που πριν ήταν αδύνατον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά ακόμα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των ερευνών, ενώ επισημαίνουν και την ανάγκη ύπαρξης ενός τεστ το οποίο θα επιβεβαιώνει με βεβαιότητα την ύπαρξη της νόσου, καθώς αυτό σήμερα μπορεί να γίνει μόνο μετά τον θάνατο του ασθενούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.