Ελπιδοφόρο φάρμακο κατά της νόσου Creutzfeldt-Jacob στον άνθρωπο

Βελτίωση παρουσιάσε η κατάσταση μίας 20χρονης Βρετανίδας που έπασχε από τη νόσο Creutzfeldt-Jacob, μετά από θεραπεία στην οποία υπεβλήθη με τη χρήση ενός πρωτοποριακού φαρμάκου που παρασκευάσθηκε από ερευνητική ομάδα, με την καθοδήγηση του νομπελίστα καθηγητή κ. S. Prusiner.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς στην ασθενή είχε διαγνωσθεί η νόσος τον περασμένο Ιούνιο και πριν ξεκινήσει η θεραπεία, είχε παρουσιάσει παράλυση των άκρων, ενώ είχε πάψει να αναγνωρίζει και τους γονείς της.

Υστερα όμως από δεκαεννιά μέρες θεραπείας με την νέα φαρμακευτική αγωγή, η νεαρή πρώην στρατιωτικός, μπορούσε να περπατά χωρίς υποστήριξη, να χρησιμοποιεί μαχαίρι και πιρούνι και να περνά με επιτυχία τεστ συντονισμού, κάτι που πριν ήταν αδύνατον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά ακόμα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των ερευνών, ενώ επισημαίνουν και την ανάγκη ύπαρξης ενός τεστ το οποίο θα επιβεβαιώνει με βεβαιότητα την ύπαρξη της νόσου, καθώς αυτό σήμερα μπορεί να γίνει μόνο μετά τον θάνατο του ασθενούς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση