στιγμα | περιαρθρίτιδα | διαιτα αποφρκτικοσ ικτερος | εγκωλποματα | σιμτοματα ασθενιων σκιλον

Γονίδιο δερματικής νόσου κατά της γήρανσηςΗ ανακάλυψη ενός γονιδίου το οποίο ευθύνεται για μία κληρονομική δερματική νόσο ανοίγει το δρόμο νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση της γήρανσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα Βρετανικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Human Molecular Genetics.

Η λιποειδής πρωτεΐνωση είναι μία δερματική νόσος η οποία πλήττει εκατοντάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην περιοχή Βόρειο Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής.

Η ασθένεια προκαλεί σημάδια και ουλές στο δέρμα που μοιάζουν με αυτά της ανεμευλογιάς, και χαρακτηρίζεται από σκλήρυνση του δέρματος και της γλώσσας. Η εξέλιξη της νόσου μπορεί να οδηγήσει σε επιληψία και εναπόθεση ασβεστίου στον εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατάφεραν να αναγνωρίσουν τη γονιδιακή μετάλλαξη στην οποία οφείλεται η ασθένεια. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη εκτός από το ό,τι βοηθά τους επιστήμονες να εντοπίζουν τις οικογένειες που είναι φορείς, μπορεί να βοηθήσει και στο να αντιμετωπίζονται τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη χημική ουσία που παράγεται λόγω της μετάλλαξης του γονιδίου (η πρωτεΐνη extracellular matrix protein ECM) λειτουργεί σαν "βιολογική κόλλα", η οποία όχι μόνο μπορεί να προλαμβάνει τα σημάδια του χρόνου, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν φυσικό αντηλιακό, προστατεύοντας το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.