Αυξάνονται οι θάνατοι από τη νόσο των τρελών αγελάδων στη Βρετανία

Τριάντα δύο Βρετανοί αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο των τρελών αγελάδων, μέσα στο 2002, εάν συνεχιστεί ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων.

Μέχρι το τέλος του 2001 σημειώθηκαν 104 θάνατοι από τη νόσο των τρελών αγελάδων στη Μ. Βρετανία. Τα θύματα πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από μοσχαρίσιο κρέας, που είχε προέλθει από αγελάδες με τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιτήρησης για τη νόσο Creutzfeldt-Jakob (την ανθρώπινη μορφή της νόσου των τρελών αγελάδων), η αύξηση των νέων περιστατικών κάθε χρόνο είναι σημαντική, καθώς τα νέα περιστατικά αυξάνονται κατά 21%, ενώ οι θάνατοι κατά 23%.

Σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών επιστημόνων, δεκαεπτά άνθρωποι που έχουν νοσήσει, έχουν υπάρξει δωρητές αίματος, ενώ από τα κέντρα αιμοληψίας έχουν ανιχνευθεί μόνο 10 άτομα, από τα οποία τα 8 είχαν δώσει ήδη αίμα.

Επίσης στην έκθεση αναφέρεται ότι οκτώ ασθενείς είχαν κάνει μετάγγιση αίματος, αλλά κανείς από τους δωρητές, αίμα των οποίων είχε μεταγγισθεί στους συγκεκριμένους ασθενείς, δεν είχε βρεθεί να πάσχει από τη νόσο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση