στενωση αορτικης βαλβιδας | πνευμονικο οιδημα πρωτες βοηθειες | τι ειναι κυηση υψηλου κινδυνου

Αυξάνονται οι θάνατοι από τη νόσο των τρελών αγελάδων στη ΒρετανίαΤριάντα δύο Βρετανοί αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο των τρελών αγελάδων, μέσα στο 2002, εάν συνεχιστεί ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων.

Μέχρι το τέλος του 2001 σημειώθηκαν 104 θάνατοι από τη νόσο των τρελών αγελάδων στη Μ. Βρετανία. Τα θύματα πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από μοσχαρίσιο κρέας, που είχε προέλθει από αγελάδες με τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιτήρησης για τη νόσο Creutzfeldt-Jakob (την ανθρώπινη μορφή της νόσου των τρελών αγελάδων), η αύξηση των νέων περιστατικών κάθε χρόνο είναι σημαντική, καθώς τα νέα περιστατικά αυξάνονται κατά 21%, ενώ οι θάνατοι κατά 23%.

Σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών επιστημόνων, δεκαεπτά άνθρωποι που έχουν νοσήσει, έχουν υπάρξει δωρητές αίματος, ενώ από τα κέντρα αιμοληψίας έχουν ανιχνευθεί μόνο 10 άτομα, από τα οποία τα 8 είχαν δώσει ήδη αίμα.

Επίσης στην έκθεση αναφέρεται ότι οκτώ ασθενείς είχαν κάνει μετάγγιση αίματος, αλλά κανείς από τους δωρητές, αίμα των οποίων είχε μεταγγισθεί στους συγκεκριμένους ασθενείς, δεν είχε βρεθεί να πάσχει από τη νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.